Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0
Filters

Filter op prijs

Tot

Soort thee

Oorsprong

  • Toon meer
  • Toon minder

Kwaliteit

Speciale mensen/wensen

Losse biologische zwarte thee

Losse zwarte thee is een totaal andere beleving dan je gewend bent van zakjes thee. Een goede zwarte thee heeft een diepe, intense smaak.

Zwarte thee koop je bij de Theeplantage

Bij de Theeplantage heb je de keuze uit diverse soorten biologische zwarte thee. Onze losse zwarte thee is rijk van smaak en biedt een totaal andere theebeleving dan dat je gewend bent van zakjes thee. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte biologische darjeeling thee met een zachte ondertoon en een typisch Darjeeling aroma, of ga voor een sterke kop biologische assam thee.

Alle thee in ons assortiment is biologisch en dus op een milieuvriendelijke manier verbouwd. Het gebruik van kunstmest, pesticiden en insecticiden wordt gemeden, wat niet alleen een stuk beter is voor de planeet maar ook voor je lichaam. Maak direct kennis met ons uitgebreide assortiment premium en biologisch gecertificeerde losse thee.

Wat is zwarte thee?

Alle thee is afkomstig van dezelfde plant, de Camellia sinensis. Zowel zwarte als groene thee zijn dus afkomstig van dezelfde basis. De bewerking van de bladeren bepaalt of een thee zwart of groen wordt. Theebladeren die na het plukken en drogen geoxideerd worden, zorgen voor een zwarte thee. Dit proces geeft de specifieke smaak en zwarte kleur. Groene thee komt van dezelfde theeplant, maar wordt niet geoxideerd.

Over de hele wereld wordt zwarte thee verbouwd en geconsumeerd. Zwarte thee kan dan ook afkomstig zijn uit verschillende geografische gebieden en klimaten. Drie van de grootste producenten van zwarte thee zijn India, Sri Lanka en Afrika. Wist je dat maar liefst de helft van alle theeproductie wereldwijd uit India komt? Net als bij bijvoorbeeld groene thee, zijn er verschillende soorten biologische zwarte thee om uit te kiezen.

Wat is Darjeeling?

Darjeeling-thee is een bekende theesoort die over de hele wereld wordt geëxporteerd. Het groeit in het Darjeeling-district van West-Bengalen, India. Deze thee is uniek omdat de bladeren op verschillende manieren kunnen worden verwerkt, met als resultaat zwarte, groene, witte of oolongthee. Dit type thee heeft een unieke geur en smaak en de theestruiken waarvan de thee wordt gemaakt, moeten jarenlang rijpen voor ze gebruikt kunnen worden.

Deze theesoort komt uit een zeer specifiek gebied, wat erg hoog ligt en waar het vochtig is. Dit zijn de perfecte omstandigheden voor het verbouwen van biologische darjeeling thee. Het nadeel van deze locatie is de temperatuur. Doordat het zeer koud kan zijn, kan de groei van de theeplant vertragen. Het voordeel hiervan is dat de langzame groei weer bijdraagt aan de geur en sterkte van de theesoort. Biologische darjeeling is op een manier verbouwd die goed is voor mens en milieu. Geef jezelf of een ander een bijzonder cadeau en bestel direct deze heerlijk geurende en unieke theesoort. De authentieke thee is voorzien van een keurmerklogo, zodat je de originele variant kunt herkennen. Bij de Theeplantage shop je premium losse thee van alleen de allerhoogste kwaliteit.

Wat is Assam?

Assam thee wordt gemaakt in de Assam regio in India. Voorheen kwam alle zwarte thee voor de massamarkt hier vandaan, maar onlangs komt er ook een exclusieve theesoort uit dit gebied. Deze regio produceert ongeveer 50% van de totale Indiase thee, waardoor het de grootste thee-industrie in India en de grootste theeteeltregio ter wereld is. Waar tot voor kort de meeste thee uit Assam werd gebruikt in melanges, meestal in theezakjes, is er nu een smaakvolle variant met losse blaadjes. Deze theesoort heeft een volle en sterke smaak, met de complexiteit en kracht die vaak wordt toegeschreven aan biologische zwarte thee. De smaak kan variëren van stevig, rokerig en aards tot een lichtere kop met een vleugje chocolade of zelfs zoete en kruidige tonen.

Is zwarte thee gezond?

Net als groene thee hebben de zwarte theesoorten vele gezondheidsvoordelen. Zo bevat deze thee bioactieve stoffen, waaronder flavonoïden (antioxidanten). Deze antioxidanten zijn goed voor de algehele gezondheid. Een gezondheidsvoordeel van Assam thee is dat deze een hogere antioxidantactiviteit heeft dan Darjeeling thee. Het bevat ook het meeste calcium, ijzer, magnesium en koper. Het drinken van zwarte of groene thee verlaagt de bloeddruk en verkleint de kans op een beroerte, heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Je behaalt al gezondheidsvoordeel met drie koppen per dag. De polyfenolen in biologische zwarte thee kunnen een gunstig effect hebben op je gewicht. Studies hebben aangetoond dat het drinken van zwarte thee de calorie-inname kan verminderen, het proces van het omzetten van vet in energie kan verbeteren en de vetophoping kan verminderen.

Met je favoriete thee kan je eindeloos afwisselen. Zo zijn er tal van zwarte biologische theesoorten om uit te kiezen. Kies jij voor assam kopen, darjeeling kopen of ga je voor een melange aan losse theeblaadjes?

Hoe zet je losse zwarte thee?

Elke theesoort heeft een specifieke manier van bereiden. Waar veel mensen een zakje thee in een glas kokend water hangen en het zakje een paar keer op en neer bewegen, is dit niet de beste manier om thee te zetten. De manier waarop jij een kop thee bereidt hangt namelijk af van het proces dat het theeblad heeft ondergaan na het oogsten. Hou hier rekening mee, naast de watertemperatuur en hoeveelheid thee die je wilt zetten. Zo geniet jij optimaal van je kopje thee en maak je echt kennis met de diepe en rijke smaak van de biologische thee. Als echte theeliefhebber is een waterkoker met temperatuurmeter onmisbaar, want zo kan je precies rekening houden met de geadviseerde zettemperatuur.

Het beste kopje biologische zwarte thee zet je met goed gekookt water met een temperatuur van zo'n 90 graden. Je doet de losse thee in een theezeef of theepotje en laat dit tussen de 2 tot 4 minuten trekken, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Experimenteer hier eens mee om de eigenschappen van de thee goed te leren kennen. Hoe langer de thee trekt, hoe meer smaak er vrijkomt. Ga per kop thee uit van 1 schepje thee, ongeveer 2 gram.

Bij de Theeplantage shop je de lekkerste premium biologische thee en thee accessoires, zoals theepotten, zeefjes en theeblikken. Verwen jezelf of een ander met smaakvolle, biologisch gecertificeerde losse thee. Je profiteert van razendsnelle levering en wij bezorgen zelfs helemaal gratis als je voor meer dan €50,- een bestelling plaatst.

Filter
26 producten
Pu erh bloedsinaasappel biologisch
Pu erh bloedsinaasappel biologisch

Ervaar de diepe, aardse tonen van ...

Ervaar de diepe, aardse...

€6,69
Korea Yeongam Hwangcha black biologisch
Korea Yeongam Hwangcha black biologisch

Ontdek de unieke smaak van Korea Y...

Ontdek de unieke smaak ...

€6,89
China Pu-Erh Beeng Cha biologisch Shou -  357g
China Pu-Erh Beeng Cha biologisch Shou - 357g

Als je een liefhebber bent van bij...

Als je een liefhebber b...

€34,69
  • Snelle verzending
  • GRATIS verzending boven € 50,-*
  • Biologisch gecertificeerd
Ceylon Idalgashinna Blue Nettle Biologisch
Ceylon Idalgashinna Blue Nettle Biologisch

Ontdek de exclusieve Ceylon Idalga...

Ontdek de exclusieve Ce...

€18,49
China osmanthus black biologisch
China osmanthus black biologisch

Klassieke Keemun met aromatische o...

Klassieke Keemun met ar...

€6,99
Darjeeling SFTGFOP1 First Flush 2024 Sourenee biologisch
Darjeeling SFTGFOP1 First Flush 2024 Sourenee biologisch

Sourenee First Flush D1 heeft een ...

Sourenee First Flush D1...

€7,09
Winter chai biologische kerstthee
Winter chai biologische kerstthee

Lekker pittige kerstthee voor de k...

Lekker pittige kerstthe...

€7,49
Black Honey 1st Grade Biologisch
Black Honey 1st Grade Biologisch

Een elegante, bloemige zwarte thee...

Een elegante, bloemige ...

€13,39
Red Jasmin Dragon Pearls Biologisch
Red Jasmin Dragon Pearls Biologisch

Zwarte jasmijn thee met de hand in...

Zwarte jasmijn thee met...

€7,69
Darjeeling FTGFOP1 First flush Risheehat Biologisch
Darjeeling FTGFOP1 First flush Risheehat Biologisch

Een heerlijk zachte First flush Da...

Een heerlijk zachte Fir...

€7,42
Bekijken
Yunnan Imperial Golden Bud Biologisch
Yunnan Imperial Golden Bud Biologisch

Deze ongebruikelijke voortreffelij...

Deze ongebruikelijke vo...

€13,39
Red Berries biologisch
Red Berries biologisch

Zwarte thee met aardbeien en cranb...

Zwarte thee met aardbei...

€5,89
China High Grade King of Pu-Erh biologisch
China High Grade King of Pu-Erh biologisch

Rode biologische thee met een zeer...

Rode biologische thee m...

€7,29
Lapsang Souchong Biologisch
Lapsang Souchong Biologisch

Deze zwarte thee heeft een gedurfd...

Deze zwarte thee heeft ...

€7,49
Darjeeling FTGFOP1 Marybong First Flush Biologisch
Darjeeling FTGFOP1 Marybong First Flush Biologisch

First Flush 2024 Darjeeling van de...

First Flush 2024 Darjee...

€8,39
Zwarte bessen melange biologisch
Zwarte bessen melange biologisch

Verrassende zwarte thee met bessen...

Verrassende zwarte thee...

€4,59
Bekijken
Japan Benifuuki Premium Biologisch
Japan Benifuuki Premium Biologisch

Benifuuki is een zwarte thee en ee...

Benifuuki is een zwarte...

€14,49
Black Chai Biologisch
Black Chai Biologisch

Heerlijke zachte Chai met zwarte t...

Heerlijke zachte Chai m...

€6,49
Darjeeling FTGFOP1 Second Flush Makaibari Biologisch
Darjeeling FTGFOP1 Second Flush Makaibari Biologisch

Darjeeling smaakt fris met een zoe...

Darjeeling smaakt fris ...

€6,49
Golden Yunnan biologisch
Golden Yunnan biologisch

Een zeer populaire zwarte thee uit...

Een zeer populaire zwar...

€6,49
Ceylon thee BOP1 Idalgashinna UVA Highlands Biologisch
Ceylon thee BOP1 Idalgashinna UVA Highlands Biologisch

Een uitstekende zwarte biologische...

Een uitstekende zwarte ...

€5,79
Blue Earl Grey Biologisch
Blue Earl Grey Biologisch

Top kwaliteit Ceylon thee, fijn af...

Top kwaliteit Ceylon th...

€6,49
Assam Rembeng TGFOP Biologisch
Assam Rembeng TGFOP Biologisch

Een Biologische Premium Assam, mil...

Een Biologische Premium...

€5,29
Pu Erh Premium Menghai Biologisch
Pu Erh Premium Menghai Biologisch

Deze losse Pu Erh dankt zijn smaak...

Deze losse Pu Erh dankt...

€10,39

Losse biologische zwarte thee

Zwarte thee koop je bij de Theeplantage

Bij de Theeplantage heb je de keuze uit diverse soorten biologische zwarte thee. Onze losse zwarte thee is rijk van smaak en biedt een totaal andere theebeleving dan dat je gewend bent van zakjes thee. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte biologische darjeeling thee met een zachte ondertoon en een typisch Darjeeling aroma, of ga voor een sterke kop biologische assam thee.

Alle thee in ons assortiment is biologisch en dus op een milieuvriendelijke manier verbouwd. Het gebruik van kunstmest, pesticiden en insecticiden wordt gemeden, wat niet alleen een stuk beter is voor de planeet maar ook voor je lichaam. Maak direct kennis met ons uitgebreide assortiment premium en biologisch gecertificeerde losse thee.

Wat is zwarte thee?

Alle thee is afkomstig van dezelfde plant, de Camellia sinensis. Zowel zwarte als groene thee zijn dus afkomstig van dezelfde basis. De bewerking van de bladeren bepaalt of een thee zwart of groen wordt. Theebladeren die na het plukken en drogen geoxideerd worden, zorgen voor een zwarte thee. Dit proces geeft de specifieke smaak en zwarte kleur. Groene thee komt van dezelfde theeplant, maar wordt niet geoxideerd.

Over de hele wereld wordt zwarte thee verbouwd en geconsumeerd. Zwarte thee kan dan ook afkomstig zijn uit verschillende geografische gebieden en klimaten. Drie van de grootste producenten van zwarte thee zijn India, Sri Lanka en Afrika. Wist je dat maar liefst de helft van alle theeproductie wereldwijd uit India komt? Net als bij bijvoorbeeld groene thee, zijn er verschillende soorten biologische zwarte thee om uit te kiezen.

Wat is Darjeeling?

Darjeeling-thee is een bekende theesoort die over de hele wereld wordt geëxporteerd. Het groeit in het Darjeeling-district van West-Bengalen, India. Deze thee is uniek omdat de bladeren op verschillende manieren kunnen worden verwerkt, met als resultaat zwarte, groene, witte of oolongthee. Dit type thee heeft een unieke geur en smaak en de theestruiken waarvan de thee wordt gemaakt, moeten jarenlang rijpen voor ze gebruikt kunnen worden.

Deze theesoort komt uit een zeer specifiek gebied, wat erg hoog ligt en waar het vochtig is. Dit zijn de perfecte omstandigheden voor het verbouwen van biologische darjeeling thee. Het nadeel van deze locatie is de temperatuur. Doordat het zeer koud kan zijn, kan de groei van de theeplant vertragen. Het voordeel hiervan is dat de langzame groei weer bijdraagt aan de geur en sterkte van de theesoort. Biologische darjeeling is op een manier verbouwd die goed is voor mens en milieu. Geef jezelf of een ander een bijzonder cadeau en bestel direct deze heerlijk geurende en unieke theesoort. De authentieke thee is voorzien van een keurmerklogo, zodat je de originele variant kunt herkennen. Bij de Theeplantage shop je premium losse thee van alleen de allerhoogste kwaliteit.

Wat is Assam?

Assam thee wordt gemaakt in de Assam regio in India. Voorheen kwam alle zwarte thee voor de massamarkt hier vandaan, maar onlangs komt er ook een exclusieve theesoort uit dit gebied. Deze regio produceert ongeveer 50% van de totale Indiase thee, waardoor het de grootste thee-industrie in India en de grootste theeteeltregio ter wereld is. Waar tot voor kort de meeste thee uit Assam werd gebruikt in melanges, meestal in theezakjes, is er nu een smaakvolle variant met losse blaadjes. Deze theesoort heeft een volle en sterke smaak, met de complexiteit en kracht die vaak wordt toegeschreven aan biologische zwarte thee. De smaak kan variëren van stevig, rokerig en aards tot een lichtere kop met een vleugje chocolade of zelfs zoete en kruidige tonen.

Is zwarte thee gezond?

Net als groene thee hebben de zwarte theesoorten vele gezondheidsvoordelen. Zo bevat deze thee bioactieve stoffen, waaronder flavonoïden (antioxidanten). Deze antioxidanten zijn goed voor de algehele gezondheid. Een gezondheidsvoordeel van Assam thee is dat deze een hogere antioxidantactiviteit heeft dan Darjeeling thee. Het bevat ook het meeste calcium, ijzer, magnesium en koper. Het drinken van zwarte of groene thee verlaagt de bloeddruk en verkleint de kans op een beroerte, heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen. Je behaalt al gezondheidsvoordeel met drie koppen per dag. De polyfenolen in biologische zwarte thee kunnen een gunstig effect hebben op je gewicht. Studies hebben aangetoond dat het drinken van zwarte thee de calorie-inname kan verminderen, het proces van het omzetten van vet in energie kan verbeteren en de vetophoping kan verminderen.

Met je favoriete thee kan je eindeloos afwisselen. Zo zijn er tal van zwarte biologische theesoorten om uit te kiezen. Kies jij voor assam kopen, darjeeling kopen of ga je voor een melange aan losse theeblaadjes?

Hoe zet je losse zwarte thee?

Elke theesoort heeft een specifieke manier van bereiden. Waar veel mensen een zakje thee in een glas kokend water hangen en het zakje een paar keer op en neer bewegen, is dit niet de beste manier om thee te zetten. De manier waarop jij een kop thee bereidt hangt namelijk af van het proces dat het theeblad heeft ondergaan na het oogsten. Hou hier rekening mee, naast de watertemperatuur en hoeveelheid thee die je wilt zetten. Zo geniet jij optimaal van je kopje thee en maak je echt kennis met de diepe en rijke smaak van de biologische thee. Als echte theeliefhebber is een waterkoker met temperatuurmeter onmisbaar, want zo kan je precies rekening houden met de geadviseerde zettemperatuur.

Het beste kopje biologische zwarte thee zet je met goed gekookt water met een temperatuur van zo'n 90 graden. Je doet de losse thee in een theezeef of theepotje en laat dit tussen de 2 tot 4 minuten trekken, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Experimenteer hier eens mee om de eigenschappen van de thee goed te leren kennen. Hoe langer de thee trekt, hoe meer smaak er vrijkomt. Ga per kop thee uit van 1 schepje thee, ongeveer 2 gram.

Bij de Theeplantage shop je de lekkerste premium biologische thee en thee accessoires, zoals theepotten, zeefjes en theeblikken. Verwen jezelf of een ander met smaakvolle, biologisch gecertificeerde losse thee. Je profiteert van razendsnelle levering en wij bezorgen zelfs helemaal gratis als je voor meer dan €50,- een bestelling plaatst.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »