Losse biologische zwarte thee - premium kwaliteit - De Theeplantage
Snelle verzending
GRATIS NL verzending boven € 50,-
Biologisch gecertificeerd
0

Vanaf 1 augustus worden bijna alle prijzen verhoogd. Sla je slag.

Vanaf 1 augustus worden bijna alle prijzen verhoogd. Sla je slag.

Filters

Custom price filter title

Tot

Soort thee

  • Toon meer
  • Toon minder

Oorsprong

  • Toon meer
  • Toon minder

Kwaliteit

Speciale mensen/wensen

Losse biologische zwarte thee

Losse zwarte thee is een totaal andere beleving dan je gewend bent van zakjes thee. Een goede zwarte thee heeft een diepe, intense smaak.

Waar komt zwarte thee vandaan?

Thee wordt gezet van de bladeren en de afgerolde knoppen van de Camellia sinensis plant. De meeste soorten van deze plant gedijen in de warme en vochtige klimaten van Oost- en Zuidoost-Azië, zodat het geen verrassing is dat landen in deze streken de theemarkt domineren. Zwarte thee wordt geproduceerd uit de bladeren in China (bijv. Zhejiang, Hunan, Fujian, Hubei en Yunnan), Noord-India, vooral in de regio's Assam en Darjeeling, de Indonesische eilanden Java en Sumatra, en Sri Lanka. Meer recentelijk is thee ook verbouwd in Afrika, onder meer in Kenia, Kameroen, Rwanda, Tanzania en Zuid-Afrika.

Hoe wordt zwarte thee gemaakt?

De productie van zwarte thee van hoge kwaliteit begint met het plukken van verse blaadjes van de struik - de eerste twee blaadjes en de theeknop. De volgende stap is een gecontroleerd verdorringsproces om het water in de bladeren te verminderen en hun soepelheid te vergroten zodat ze kunnen worden gerold en met de oxidatie kunnen beginnen. Zodra het gewenste resultaat (volledige oxidatie) is bereikt, worden de theebladeren gedroogd om het overtollige water kwijt te raken. Voordat de zwarte thee de kopjes van de consumenten bereikt, moet hij worden gesorteerd en schoongemaakt. Pas dan wordt het verpakt en de wereld ingestuurd.

Het zetten van zwarte thee

Het zetten van zwarte thee is veel eenvoudiger dan het zetten van groene thee, en daarom moeilijker te verpesten. Giet kokend water over de bladeren en laat 2 tot 5 minuten trekken. Om de eigenschappen van zwarte thee ten volle te kunnen waarderen, is het de moeite waard om eens te experimenteren met verschillende soorten, zettijden en temperaturen.

Filter
29 producten
Red Jasmin Dragon Pearls Biologisch
Red Jasmin Dragon Pearls Biologisch

Zwarte jasmijn thee met de hand in...

Zwarte jasmijn thee met...

€9,30
Nepal SFTGFOP1 First Flush Guranse
Nepal SFTGFOP1 First Flush Guranse

First flush zwarte thee uit Nepal ...

First flush zwarte thee...

€7,45
Darjeeling FTGFOP1 Singell Biologisch
Darjeeling FTGFOP1 Singell Biologisch

First flush Darjeeling van de Sing...

First flush Darjeeling ...

€9,45
  • Snelle verzending
  • GRATIS NL verzending boven € 50,-
  • Biologisch gecertificeerd
Darjeeling FTGFOP1 Snowview Biologisch
Darjeeling FTGFOP1 Snowview Biologisch

Een heerlijk zachte First flush Da...

Een heerlijk zachte Fir...

€7,45
Yunnan Imperial Golden Bud Biologisch
Yunnan Imperial Golden Bud Biologisch

Deze ongebruikelijke voortreffelij...

Deze ongebruikelijke vo...

€13,29
SFTGFOP1 Phuguri 1st Flush Biologisch
SFTGFOP1 Phuguri 1st Flush Biologisch

Eerste pluk die je doet denken aan...

Eerste pluk die je doet...

€6,15
Bekijken
Red Berries biologisch
Red Berries biologisch

Zwarte thee met aardbeien en cranb...

Zwarte thee met aardbei...

€5,29
Pu Erh biologisch
Pu Erh biologisch

Rode biologische thee met een zeer...

Rode biologische thee m...

€6,95
Lapsang Souchong Biologisch
Lapsang Souchong Biologisch

Deze zwarte thee heeft een gedurfd...

Deze zwarte thee heeft ...

€5,78
Thee proeverij - blends biologisch
Thee proeverij - blends biologisch

Onze vijf meest populaire biologis...

Onze vijf meest populai...

€10,45
Bekijken
Zwarte bessen melange biologisch
Zwarte bessen melange biologisch

Verrassende zwarte thee met bessen...

Verrassende zwarte thee...

€5,98
Thee proeverij - pure thee biologisch
Thee proeverij - pure thee biologisch

Vijf zakjes pure biologische thee ...

Vijf zakjes pure biolog...

€16,95
Japan Benifuuki Premium Biologisch
Japan Benifuuki Premium Biologisch

Benifuuki is een zwarte thee en ee...

Benifuuki is een zwarte...

€13,08
Gingerbread thee biologisch
Gingerbread thee biologisch

Heerlijke sinterklaas en/of kerstt...

Heerlijke sinterklaas e...

€4,78
Black Chai Biologisch
Black Chai Biologisch

Heerlijke zachte Chai met zwarte t...

Heerlijke zachte Chai m...

€4,15
Bloemenparadijs Biologisch
Bloemenparadijs Biologisch

Een zwarte Assam verrijkt met heer...

Een zwarte Assam verrij...

€8,55
Golden Yunnan biologisch
Golden Yunnan biologisch

Een zeer populaire zwarte thee uit...

Een zeer populaire zwar...

€5,05
Ceylon thee BOP1 Indulgashinna UVA Highlands Biologisch
Ceylon thee BOP1 Indulgashinna UVA Highlands Biologisch

Een uitstekende zwarte biologische...

Een uitstekende zwarte ...

€4,85
Christmas Candle biologisch
Christmas Candle biologisch

Christmas Candle is een zwarte ass...

Christmas Candle is een...

€4,99
Vietnam Red Biologisch
Vietnam Red Biologisch

Deze Biologische Vietnamese thee d...

Deze Biologische Vietna...

€4,56
Rwanda Rukeri OP Biologisch
Rwanda Rukeri OP Biologisch

Deze unieke thee is afkomstig uit ...

Deze unieke thee is afk...

€5,86
Blue Earl Grey Biologisch
Blue Earl Grey Biologisch

Top kwaliteit Ceylon thee, fijn af...

Top kwaliteit Ceylon th...

€4,65
Assam Rembeng TGFOP Biologisch
Assam Rembeng TGFOP Biologisch

Een Biologische Premium Assam, mil...

Een Biologische Premium...

€5,15
Tropische Vruchten Biologisch
Tropische Vruchten Biologisch

Een heerlijke mix zwarte, witte en...

Een heerlijke mix zwart...

€4,88

Overige categorieën in Losse Thee

Losse biologische zwarte thee

Waar komt zwarte thee vandaan?

Thee wordt gezet van de bladeren en de afgerolde knoppen van de Camellia sinensis plant. De meeste soorten van deze plant gedijen in de warme en vochtige klimaten van Oost- en Zuidoost-Azië, zodat het geen verrassing is dat landen in deze streken de theemarkt domineren. Zwarte thee wordt geproduceerd uit de bladeren in China (bijv. Zhejiang, Hunan, Fujian, Hubei en Yunnan), Noord-India, vooral in de regio's Assam en Darjeeling, de Indonesische eilanden Java en Sumatra, en Sri Lanka. Meer recentelijk is thee ook verbouwd in Afrika, onder meer in Kenia, Kameroen, Rwanda, Tanzania en Zuid-Afrika.

Hoe wordt zwarte thee gemaakt?

De productie van zwarte thee van hoge kwaliteit begint met het plukken van verse blaadjes van de struik - de eerste twee blaadjes en de theeknop. De volgende stap is een gecontroleerd verdorringsproces om het water in de bladeren te verminderen en hun soepelheid te vergroten zodat ze kunnen worden gerold en met de oxidatie kunnen beginnen. Zodra het gewenste resultaat (volledige oxidatie) is bereikt, worden de theebladeren gedroogd om het overtollige water kwijt te raken. Voordat de zwarte thee de kopjes van de consumenten bereikt, moet hij worden gesorteerd en schoongemaakt. Pas dan wordt het verpakt en de wereld ingestuurd.

Het zetten van zwarte thee

Het zetten van zwarte thee is veel eenvoudiger dan het zetten van groene thee, en daarom moeilijker te verpesten. Giet kokend water over de bladeren en laat 2 tot 5 minuten trekken. Om de eigenschappen van zwarte thee ten volle te kunnen waarderen, is het de moeite waard om eens te experimenteren met verschillende soorten, zettijden en temperaturen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »