Losse biologische zwarte thee
Waar komt zwarte thee vandaan?
Thee wordt gezet van de bladeren en de afgerolde knoppen van de Camellia sinensis plant. De meeste soorten van deze plant gedijen in de warme en vochtige klimaten van Oost- en Zuidoost-Azië, zodat het geen verrassing is dat landen in deze streken de theemarkt domineren. Zwarte thee wordt geproduceerd uit de bladeren in China (bijv. Zhejiang, Hunan, Fujian, Hubei en Yunnan), Noord-India, vooral in de regio's Assam en Darjeeling, de Indonesische eilanden Java en Sumatra, en Sri Lanka. Meer recentelijk is thee ook verbouwd in Afrika, onder meer in Kenia, Kameroen, Rwanda, Tanzania en Zuid-Afrika.
Hoe wordt zwarte thee gemaakt?
De productie van zwarte thee van hoge kwaliteit begint met het plukken van verse blaadjes van de struik - de eerste twee blaadjes en de theeknop. De volgende stap is een gecontroleerd verdorringsproces om het water in de bladeren te verminderen en hun soepelheid te vergroten zodat ze kunnen worden gerold en met de oxidatie kunnen beginnen. Zodra het gewenste resultaat (volledige oxidatie) is bereikt, worden de theebladeren gedroogd om het overtollige water kwijt te raken. Voordat de zwarte thee de kopjes van de consumenten bereikt, moet hij worden gesorteerd en schoongemaakt. Pas dan wordt het verpakt en de wereld ingestuurd.
Het zetten van zwarte thee
Het zetten van zwarte thee is veel eenvoudiger dan het zetten van groene thee, en daarom moeilijker te verpesten. Giet kokend water over de bladeren en laat 2 tot 5 minuten trekken. Om de eigenschappen van zwarte thee ten volle te kunnen waarderen, is het de moeite waard om eens te experimenteren met verschillende soorten, zettijden en temperaturen.
Zwarte jasmijn thee met de hand in...
Zwarte jasmijn thee met...
First flush zwarte thee uit Nepal ...
First flush zwarte thee...
First flush Darjeeling van de Sing...
First flush Darjeeling ...
- Snelle verzending
- GRATIS NL verzending boven € 50,-
- Biologisch gecertificeerd
Een heerlijk zachte First flush Da...
Een heerlijk zachte Fir...
Deze ongebruikelijke voortreffelij...
Deze ongebruikelijke vo...
Eerste pluk die je doet denken aan...
Eerste pluk die je doet...
Onze vijf meest populaire biologis...
Onze vijf meest populai...
Verrassende zwarte thee met bessen...
Verrassende zwarte thee...
Vijf zakjes pure biologische thee ...
Vijf zakjes pure biolog...
Benifuuki is een zwarte thee en ee...
Benifuuki is een zwarte...
Een uitstekende zwarte biologische...
Een uitstekende zwarte ...
Overige categorieën in Losse Thee
Losse biologische zwarte thee
Waar komt zwarte thee vandaan?
Thee wordt gezet van de bladeren en de afgerolde knoppen van de Camellia sinensis plant. De meeste soorten van deze plant gedijen in de warme en vochtige klimaten van Oost- en Zuidoost-Azië, zodat het geen verrassing is dat landen in deze streken de theemarkt domineren. Zwarte thee wordt geproduceerd uit de bladeren in China (bijv. Zhejiang, Hunan, Fujian, Hubei en Yunnan), Noord-India, vooral in de regio's Assam en Darjeeling, de Indonesische eilanden Java en Sumatra, en Sri Lanka. Meer recentelijk is thee ook verbouwd in Afrika, onder meer in Kenia, Kameroen, Rwanda, Tanzania en Zuid-Afrika.
Hoe wordt zwarte thee gemaakt?
De productie van zwarte thee van hoge kwaliteit begint met het plukken van verse blaadjes van de struik - de eerste twee blaadjes en de theeknop. De volgende stap is een gecontroleerd verdorringsproces om het water in de bladeren te verminderen en hun soepelheid te vergroten zodat ze kunnen worden gerold en met de oxidatie kunnen beginnen. Zodra het gewenste resultaat (volledige oxidatie) is bereikt, worden de theebladeren gedroogd om het overtollige water kwijt te raken. Voordat de zwarte thee de kopjes van de consumenten bereikt, moet hij worden gesorteerd en schoongemaakt. Pas dan wordt het verpakt en de wereld ingestuurd.
Het zetten van zwarte thee
Het zetten van zwarte thee is veel eenvoudiger dan het zetten van groene thee, en daarom moeilijker te verpesten. Giet kokend water over de bladeren en laat 2 tot 5 minuten trekken. Om de eigenschappen van zwarte thee ten volle te kunnen waarderen, is het de moeite waard om eens te experimenteren met verschillende soorten, zettijden en temperaturen.