Biologische Japanse Groene Thee kopen
Japanse groene thee
In Japan wordt er bijna alleen groene thee geproduceerd. Hoewel de thee tussen streken onderling wel verschilt van smaak, is het vooral de periode waarin ze theeblaadjes geplukt worden en de productiemethode die zorgen voor de verschillende soorten premium theeën. Japanse losse thee is van hoge kwaliteit, waardoor de trektijd kort is en het water niet zo heet hoeft te zijn.


De meest bekende soorten Japanse groene losse thee zijn:
Sicha: betekent 'nieuwe thee' en is gemaakt van de eerste scheut van de plant.
Sencha: thee geproduceerd van het derde en vierde blad en de meest gedronken thee in Japan. Sencha wordt geweekt in de volle zon en na de pluk gestoomd en gerold.
Bancha: bladeren van de laatste oogst van de premium thee. Dit zijn wat grotere bladeren als de Sencha, wat echter niet betekent dat dit een mindere thee is!
Kabusecha: Dit is het blad van de Sencha, maar wordt een paar dagen voor de oogst voor 50 procent afgeschermd van de zon.
Gyokuro: Dit is het blad van de Sencha, maar deze wordt één tot drie weken voor de oogst voor 90 procent afgeschermd van de zon en daarna ontdaan van alle nerven en bladsteeltjes. Het is als het ware een gebroken blad, maar dan van het hoogste niveau.
Matcha: de Gyokuro thee die tot poederthee wordt vermalen en vaak bij Japanse theeceremonies gebruikt.
De Japanse theefilosofie bestaat uit het respecteren van de theeplant en alle delen van de oogst te gebruiken.
Matcha Thee Ukiyo Ceremony Excelle...
Matcha Thee Ukiyo Cerem...
Sencha Uji is een Premium groene t...
Sencha Uji is een Premi...
- Snelle verzending
- GRATIS NL verzending boven € 50,-
- Biologisch gecertificeerd
Matcha Thee Samurai Premium Excell...
Matcha Thee Samurai Pre...
Natuurlijk gearomatiseerde melange...
Natuurlijk gearomatisee...
Deze premium schaduw thee zit qua ...
Deze premium schaduw th...
Natuurlijk gearomatiseerde melange...
Natuurlijk gearomatisee...
Overige categorieën in Losse Thee
Biologische Japanse Groene Thee kopen
Japanse groene thee
In Japan wordt er bijna alleen groene thee geproduceerd. Hoewel de thee tussen streken onderling wel verschilt van smaak, is het vooral de periode waarin ze theeblaadjes geplukt worden en de productiemethode die zorgen voor de verschillende soorten premium theeën. Japanse losse thee is van hoge kwaliteit, waardoor de trektijd kort is en het water niet zo heet hoeft te zijn.


De meest bekende soorten Japanse groene losse thee zijn:
Sicha: betekent 'nieuwe thee' en is gemaakt van de eerste scheut van de plant.
Sencha: thee geproduceerd van het derde en vierde blad en de meest gedronken thee in Japan. Sencha wordt geweekt in de volle zon en na de pluk gestoomd en gerold.
Bancha: bladeren van de laatste oogst van de premium thee. Dit zijn wat grotere bladeren als de Sencha, wat echter niet betekent dat dit een mindere thee is!
Kabusecha: Dit is het blad van de Sencha, maar wordt een paar dagen voor de oogst voor 50 procent afgeschermd van de zon.
Gyokuro: Dit is het blad van de Sencha, maar deze wordt één tot drie weken voor de oogst voor 90 procent afgeschermd van de zon en daarna ontdaan van alle nerven en bladsteeltjes. Het is als het ware een gebroken blad, maar dan van het hoogste niveau.
Matcha: de Gyokuro thee die tot poederthee wordt vermalen en vaak bij Japanse theeceremonies gebruikt.
De Japanse theefilosofie bestaat uit het respecteren van de theeplant en alle delen van de oogst te gebruiken.
