Biologische Japanse Groene Thee kopen
Japanse groene thee
In Japan wordt er bijna alleen groene thee geproduceerd. Hoewel de thee tussen streken onderling wel verschilt van smaak, is het vooral de periode waarin ze theeblaadjes geplukt worden en de productiemethode die zorgen voor de verschillende soorten premium theeën. Japanse losse thee is van hoge kwaliteit, waardoor de trektijd kort is en het water niet zo heet hoeft te zijn.


De meest bekende soorten Japanse groene losse thee zijn:
Theesoort | Teeltmethode | Smaak | Kleur | Gebruik |
---|---|---|---|---|
Gyokuro | Schaduwgeteeld | Zachte, zoete smaak | Diepgroen | Puur, zonder toevoegingen |
Sencha | Zonlicht geteeld | Fris, grasachtig | Helder groen | Dagelijks, warm of koud |
Matcha | Schaduwgeteeld, gemalen | Intens, aards | Felgroen | Opgelost in water, bakken, koken |
Bancha | Laat geoogst | Robuust | Groen-geel | Dagelijks, meestal warm |
Tamaryokucha | Licht gebogen bladeren | Zoet, licht geroosterd | Groen-goud | Warm of koud |
Hojicha | Geroosterde groene thee | Mild, nootachtig | Bruin-rood | Warm, zelfs 's avonds |
Fukamushicha | Diep gestoomd | Intens | Sterker groen | Traditioneel warm |
Kukicha | Takken en stelen | Mild, nootachtig | Lichtgeel | Dagelijks, warm of koud |
Kabusecha | Licht schaduwgeteeld | Zoet en hartig | Helder groen | Warm of koud |
De Japanse theefilosofie bestaat uit het respecteren van de theeplant en alle delen van de oogst te gebruiken.
Deze premium Sencha wordt gekarakt...
Deze premium Sencha wor...
Sencha Fukuoka is een Premium groe...
Sencha Fukuoka is een P...
- Snelle verzending
- GRATIS verzending boven € 45,-*
- Biologisch gecertificeerd
Een zachte matcha, ideaal voor de ...
Een zachte matcha, idea...
Matcha Thee Ukiyo Ceremony Excelle...
Matcha Thee Ukiyo Cerem...
Matcha Thee Samurai Premium Excell...
Matcha Thee Samurai Pre...
Groene thee die aanvankelijk lange...
Groene thee die aanvank...
De gerolde bladvorm van deze Japan...
De gerolde bladvorm van...
Deze premium schaduw thee zit qua ...
Deze premium schaduw th...
Biologische Japanse Groene Thee kopen
Japanse groene thee
In Japan wordt er bijna alleen groene thee geproduceerd. Hoewel de thee tussen streken onderling wel verschilt van smaak, is het vooral de periode waarin ze theeblaadjes geplukt worden en de productiemethode die zorgen voor de verschillende soorten premium theeën. Japanse losse thee is van hoge kwaliteit, waardoor de trektijd kort is en het water niet zo heet hoeft te zijn.


De meest bekende soorten Japanse groene losse thee zijn:
Theesoort | Teeltmethode | Smaak | Kleur | Gebruik |
---|---|---|---|---|
Gyokuro | Schaduwgeteeld | Zachte, zoete smaak | Diepgroen | Puur, zonder toevoegingen |
Sencha | Zonlicht geteeld | Fris, grasachtig | Helder groen | Dagelijks, warm of koud |
Matcha | Schaduwgeteeld, gemalen | Intens, aards | Felgroen | Opgelost in water, bakken, koken |
Bancha | Laat geoogst | Robuust | Groen-geel | Dagelijks, meestal warm |
Tamaryokucha | Licht gebogen bladeren | Zoet, licht geroosterd | Groen-goud | Warm of koud |
Hojicha | Geroosterde groene thee | Mild, nootachtig | Bruin-rood | Warm, zelfs 's avonds |
Fukamushicha | Diep gestoomd | Intens | Sterker groen | Traditioneel warm |
Kukicha | Takken en stelen | Mild, nootachtig | Lichtgeel | Dagelijks, warm of koud |
Kabusecha | Licht schaduwgeteeld | Zoet en hartig | Helder groen | Warm of koud |
De Japanse theefilosofie bestaat uit het respecteren van de theeplant en alle delen van de oogst te gebruiken.
