Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 45,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0
Filters

Filter op prijs

Tot

Soort thee

Oorsprong

Kwaliteit

Speciale mensen/wensen

Losse jasmijn thee kopen

Jasmijn thee met een basis van groene thee, witte thee of zwarte thee, natuurlijk gegeurd met jasmijnbloemen.
Jasmijnthee begon zijn reis om de beroemdste geurige thee ter wereld te worden tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) van China. De daaropvolgende Qing-dynastie (1644-1911) zette de trend voort om thee op smaak te brengen door kruiden als bergamot, lychee en sinaasappel toe te voegen aan theemelanges.

Maar het was de populaire en bedwelmende jasmijnthee die een van de eerste gearomatiseerde theesoorten werd die eind 18e eeuw vanuit China op koopvaardijschepen naar het westen werd geëxporteerd. Ik werd er verliefd op en geniet sindsdien van deze heerlijke thee.

Hoe wordt jasmijnthee gemaakt?

Net als de met bergamot gearomatiseerde Earl Grey-thee valt jasmijnthee onder de categorie gearomatiseerde of geparfumeerde thee. Hieronder valt elke soort thee die gearomatiseerd of geparfumeerd is met bloemen, fruit, specerijen, oliën, extracten en natuurlijke of kunstmatige smaakstoffen. De geurige en bedwelmende geur van jasmijn is het meest bekend in groene thee, maar wij hebben ook jasmijn thee op basis van witte thee of zwarte thee in ons assortiment.

De bloeiende jasmijnplant gedijt in soortgelijke geografische omstandigheden als China's beroemdste theesoorten - op hoge bergtoppen, variërend van subtropische tot koele klimaten. Er zijn ten minste zeven provincies in China die jasmijnthee produceren, maar de beroemdste en meest traditioneel geurende jasmijnthee komt uit de regio Fujian.

Een traditioneel geurende jasmijnthee wordt gewaardeerd om zijn zoetheid, nauwelijks geparfumeerde geur en subtiel bereikte smaakbalans tussen de bloemenbloesems en de delicate theeblaadjes. Aan de productie van een traditionele jasmijnthee gaat veel zorg en vaardigheid vooraf.

De geoogste en net gebloeide jasmijnbloemen worden gemengd met de wachtende theebladeren in kamers (of machines) met zorgvuldig gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. Theebladeren zijn van nature sterk absorberend en vormen daarom de perfecte basis om de geur van de jasmijnbloem op te nemen, gewoon doordat ze in nauw contact komen met de bloesem. Afhankelijk van de theesoort en de stijl van de theemeester kan de theebasis meerdere malen worden geparfumeerd. Bij elke geurronde kan een verse partij jasmijnbloesems aan de theebasis worden toegevoegd om een nieuwe laag van bloemige smaak toe te voegen. Dit proces kan 24 uur tot enkele weken duren, afhankelijk van het beoogde resultaat.

Hoewel deze traditionele manier om jasmijnthee te parfumeren de meest natuurlijke is, is het ook de meest arbeidsintensieve. Om tegemoet te komen aan de vraag heeft de thee-industrie meer concurrerende manieren ontwikkeld om het jasmijnaroma in de thee te krijgen. Commercieel geparfumeerde jasmijn thee kan gearomatiseerd worden met jasmijnolie of natuurlijke jasmijnaroma's. Deze commercieel geparfumeerde theesoorten worden onmiddellijk tijdens het theeproductieproces gearomatiseerd, zonder afhankelijk te zijn van weerspatronen, oogstschema's en opslagprocessen.

De smaak van jasmijn thee

Hoe een jasmijn thee smaakt kan van vele factoren afhangen, zoals welke theebasis wordt gebruikt (groene thee, witte thee of zwarte thee), waar zowel de theebladeren als de jasmijnbloesems werden gekweekt, welk soort proces werd gebruikt om de thee te parfumeren (traditioneel of commercieel), en hoe het uiteindelijke kopje thee werd gezet. Toch zijn er enkele gemeenschappelijke kenmerken die gebruikt worden om het algemene smaakprofiel van jasmijn thee te beschrijven, waaronder: bloemig, zoet, geparfumeerd, fris, bloesem, bedauwd, boeket, geurig, delicaat en subtiel.

Is Jasmijn thee gezond?

Omdat jasmijn thee meestal gemaakt wordt van groene theebladeren, biedt het veel van dezelfde krachtige gezondheidsvoordelen als het drinken van groene thee. Hetzelfde geldt van jasmijnthee met een basis van zwarte thee.

Cafeïnegehalte in jasmijnthee

Alle jasmijntheesoorten bevatten cafeïne, omdat ze gemaakt worden van een basis van theebladeren. Om het cafeïnegehalte van jasmijn thee te bepalen, moet je kijken met welke basisthee de jasmijn gemaakt is. Jasmijn wordt meestal gemaakt op basis van groene thee, maar wij hebben ook heerlijke witte thee en zwarte thee met jasmijnsmaak in ons assortiment.

In het algemeen staat groene thee bekend om zijn lagere cafeïnegehalte per kopje dan zwarte thee, maar zijn iets hogere cafeïnegehalte dan witte thee. Zoals alle dranken die van cafeïnehoudende planten worden gemaakt, kan het cafeïnegehalte per kopje variëren, afhankelijk van het soort thee en de manier waarop deze is verwerkt en bereid.

 

Filter
7 producten
Groene Jasmijn thee Biologisch
Groene Jasmijn thee Biologisch

Groene sencha (Fujian) gegeurd met...

Groene sencha (Fujian) ...

€8,95
Witte Jasmijn Dragon Pearls biologisch
Witte Jasmijn Dragon Pearls biologisch

Superior Jasmijn parels, handgemaa...

Superior Jasmijn parels...

€15,95
Jasmijn Dragon Parels Tai Mu Long Zhu Biologisch
Jasmijn Dragon Parels Tai Mu Long Zhu Biologisch

Thee uit de hoogvlakten van zuid-o...

Thee uit de hoogvlakten...

€14,45
  • Snelle verzending
  • GRATIS verzending boven € 45,-*
  • Biologisch gecertificeerd
China Jasmin High Grade JinJing Biologisch
China Jasmin High Grade JinJing Biologisch

Top kwaliteit groene Jasmijn thee....

Top kwaliteit groene Ja...

€11,95
Yin Zhen Silverneedle Jasmin Biologisch
Yin Zhen Silverneedle Jasmin Biologisch

Yin Zhen zilvernaald witte thee me...

Yin Zhen zilvernaald wi...

€21,95€18,66
Red Jasmin Dragon Pearls Biologisch
Red Jasmin Dragon Pearls Biologisch

Zwarte jasmijn thee met de hand in...

Zwarte jasmijn thee met...

€13,45
Jasmin Qucha Imperial Biologisch
Jasmin Qucha Imperial Biologisch

Een groene thee van fijne donsacht...

Een groene thee van fij...

€15,45

Losse jasmijn thee kopen

Jasmijnthee begon zijn reis om de beroemdste geurige thee ter wereld te worden tijdens de Ming-dynastie (1368-1644) van China. De daaropvolgende Qing-dynastie (1644-1911) zette de trend voort om thee op smaak te brengen door kruiden als bergamot, lychee en sinaasappel toe te voegen aan theemelanges.

Maar het was de populaire en bedwelmende jasmijnthee die een van de eerste gearomatiseerde theesoorten werd die eind 18e eeuw vanuit China op koopvaardijschepen naar het westen werd geëxporteerd. Ik werd er verliefd op en geniet sindsdien van deze heerlijke thee.

Hoe wordt jasmijnthee gemaakt?

Net als de met bergamot gearomatiseerde Earl Grey-thee valt jasmijnthee onder de categorie gearomatiseerde of geparfumeerde thee. Hieronder valt elke soort thee die gearomatiseerd of geparfumeerd is met bloemen, fruit, specerijen, oliën, extracten en natuurlijke of kunstmatige smaakstoffen. De geurige en bedwelmende geur van jasmijn is het meest bekend in groene thee, maar wij hebben ook jasmijn thee op basis van witte thee of zwarte thee in ons assortiment.

De bloeiende jasmijnplant gedijt in soortgelijke geografische omstandigheden als China's beroemdste theesoorten - op hoge bergtoppen, variërend van subtropische tot koele klimaten. Er zijn ten minste zeven provincies in China die jasmijnthee produceren, maar de beroemdste en meest traditioneel geurende jasmijnthee komt uit de regio Fujian.

Een traditioneel geurende jasmijnthee wordt gewaardeerd om zijn zoetheid, nauwelijks geparfumeerde geur en subtiel bereikte smaakbalans tussen de bloemenbloesems en de delicate theeblaadjes. Aan de productie van een traditionele jasmijnthee gaat veel zorg en vaardigheid vooraf.

De geoogste en net gebloeide jasmijnbloemen worden gemengd met de wachtende theebladeren in kamers (of machines) met zorgvuldig gecontroleerde temperatuur en vochtigheid. Theebladeren zijn van nature sterk absorberend en vormen daarom de perfecte basis om de geur van de jasmijnbloem op te nemen, gewoon doordat ze in nauw contact komen met de bloesem. Afhankelijk van de theesoort en de stijl van de theemeester kan de theebasis meerdere malen worden geparfumeerd. Bij elke geurronde kan een verse partij jasmijnbloesems aan de theebasis worden toegevoegd om een nieuwe laag van bloemige smaak toe te voegen. Dit proces kan 24 uur tot enkele weken duren, afhankelijk van het beoogde resultaat.

Hoewel deze traditionele manier om jasmijnthee te parfumeren de meest natuurlijke is, is het ook de meest arbeidsintensieve. Om tegemoet te komen aan de vraag heeft de thee-industrie meer concurrerende manieren ontwikkeld om het jasmijnaroma in de thee te krijgen. Commercieel geparfumeerde jasmijn thee kan gearomatiseerd worden met jasmijnolie of natuurlijke jasmijnaroma's. Deze commercieel geparfumeerde theesoorten worden onmiddellijk tijdens het theeproductieproces gearomatiseerd, zonder afhankelijk te zijn van weerspatronen, oogstschema's en opslagprocessen.

De smaak van jasmijn thee

Hoe een jasmijn thee smaakt kan van vele factoren afhangen, zoals welke theebasis wordt gebruikt (groene thee, witte thee of zwarte thee), waar zowel de theebladeren als de jasmijnbloesems werden gekweekt, welk soort proces werd gebruikt om de thee te parfumeren (traditioneel of commercieel), en hoe het uiteindelijke kopje thee werd gezet. Toch zijn er enkele gemeenschappelijke kenmerken die gebruikt worden om het algemene smaakprofiel van jasmijn thee te beschrijven, waaronder: bloemig, zoet, geparfumeerd, fris, bloesem, bedauwd, boeket, geurig, delicaat en subtiel.

Is Jasmijn thee gezond?

Omdat jasmijn thee meestal gemaakt wordt van groene theebladeren, biedt het veel van dezelfde krachtige gezondheidsvoordelen als het drinken van groene thee. Hetzelfde geldt van jasmijnthee met een basis van zwarte thee.

Cafeïnegehalte in jasmijnthee

Alle jasmijntheesoorten bevatten cafeïne, omdat ze gemaakt worden van een basis van theebladeren. Om het cafeïnegehalte van jasmijn thee te bepalen, moet je kijken met welke basisthee de jasmijn gemaakt is. Jasmijn wordt meestal gemaakt op basis van groene thee, maar wij hebben ook heerlijke witte thee en zwarte thee met jasmijnsmaak in ons assortiment.

In het algemeen staat groene thee bekend om zijn lagere cafeïnegehalte per kopje dan zwarte thee, maar zijn iets hogere cafeïnegehalte dan witte thee. Zoals alle dranken die van cafeïnehoudende planten worden gemaakt, kan het cafeïnegehalte per kopje variëren, afhankelijk van het soort thee en de manier waarop deze is verwerkt en bereid.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »