• Lorem ipsum

Kinderthee biologisch

Kinderthee is speciaal gemaakt voor de kleine theedrinkers onder ons. Lekker fruitige thee waar kinderen dol op zijn.

€4,58
Te gekke drop thee waar je kippenvel van krijgt. Lees meer
Dino drop partea - losse kinderthee biologisch
Te gekke drop thee waar je kippenvel van krijgt.
€4,58
€6,45
Jummie, lekkere fruitthee om warm of koud te drinken. Lees meer
Fruitea lama - losse kinder-fruitthee biologisch
Jummie, lekkere fruitthee om warm of koud te drinken.
€6,45
€7,58
Ahoy, tropische fruitthee met kokos en mango voor echte avonturiers. Lees meer
Piratenthee - kinder fruitthee biologisch
Ahoy, tropische fruitthee met kokos en mango voor echte avonturiers.
€7,58
Artikelcode ZK0828020
€11,96
Leuke theefilter van ZAK! design om je kopje thee mee op te fleuren. Lees meer
Thee filter Bloem met houder
Leuke theefilter van ZAK! design om je kopje thee mee op te fleuren.
€11,96
Artikelcode QD567398
€10,95
Leuk thee-ei voor kleine en hele grote kinderen. Lees meer
Oranje T-bird thee-ei
Leuk thee-ei voor kleine en hele grote kinderen.
€10,95
Ototo
Artikelcode OTOT843
€13,48
Ben je klaar voor een legendarische kop thee? Baby Nessie drijft in je thee om je te laten genieten van je favoriete smaken. Lees meer
Baby Nessie thee filter groen
Ben je klaar voor een legendarische kop thee? Baby Nessie drijft in je thee om je te laten genieten van je favoriete smaken.
€13,48
Ototo
Artikelcode OTOT920
€24,28
Baby Nessie neemt je favoriete smaken naar de diepten van zijn eigen kopje en laat een legendarisch brouwsel los. Lees meer
Kopje Nessie
Baby Nessie neemt je favoriete smaken naar de diepten van zijn eigen kopje en laat een legendarisch brouwsel los.
€24,28
Ototo
Artikelcode OTOT877
€14,59
Met deze tea infuser maak je overheerlijke groene, zwarte, fruitige, munt of kamille thee. De Paper Boat zal dobberend in je glas je laten weg mijmeren naar zonnige oorden. Lees meer
Papieren boot thee zeefje
Met deze tea infuser maak je overheerlijke groene, zwarte, fruitige, munt of kamille thee. De Paper Boat zal dobberend in je glas je laten weg mijmeren naar zonnige oorden.
€14,59
Ototo
Artikelcode OTOT264
€11,58
De TeaSUB zet een perfect kopje thee zonder friemeltjes door te laten. Geschikt voor vaatwasser. Lees meer
Tea SUB - Tea infuser
De TeaSUB zet een perfect kopje thee zonder friemeltjes door te laten. Geschikt voor vaatwasser.
€11,58
Kinderthee biologisch

Kinderthee van de Theeplantage

 
De gezondheid van kinderen is belangrijk. We doen er als ouders alles aan om de kinderen ook zo gezond mogelijk te houden. Dit geldt voor de dagelijkse voeding die ze binnenkrijgen, maar natuurlijk ook het drinken. Als het aan sommige kinderen zelf ligt dan drinken ze het liefste alles wat erg zoet is en wat vaak veel te veel suiker bevat of andere ongezonde stoffen die kinderen vooral niet nodig hebben. We bieden ze dan een alternatief. Allerlei drankjes gemaakt voor kinderen. Uit onderzoeken is gebleken dat ook deze drankjes, die volgens de verpakking gezond zijn en boordevol vitaminen zitten, veel te veel ongezonde stoffen bevatten. En daarnaast bevatten deze drankjes veel te veel suiker. Dan proberen we kinderen water te geven, maar daar is niet elk kind even blij mee. Dit komt omdat water vrij smaakloos is. Af en toe, vooral in de koudere dagen, willen we ze dan lekker mee laten genieten van theetijd. Lekker samen op de bank warm worden met een kopje thee erbij. Gewone thee zit vol met cafeïne en theïne. Stoffen die vooral kinderen niet nodig hebben. Daarom hebben we in ons assortiment nu speciale thee voor kinderen.
 

Wat is kinderthee?

Kinderthee is speciaal gemaakt voor de kleine theedrinkers onder ons. In plaats van dat we ze thee voor volwassenen geven, hebben ze nu hun eigen heerlijke thee. Deze thee is heerlijk zoet. Daar zijn kinderen natuurlijk vaak dol op. De thee bevat geen cafeïne en daarnaast is er ook geen sprake van toegevoegde suikers en smaakstoffen. Maar wat zit er dan wel in en waar komen die zoetje smaakjes dan vandaan? Die komen uit de bloemen, het gedroogde fruit en de specerijen die in de thee aanwezig zijn. Doordat er dus geen toegevoegde suikers, smaakstoffen en cafeïne aan toegevoegd is, is deze thee niet alleen heel lekker, maar ook zeker gezond. Daarnaast is het ook een echte dorstlesser. Kinderen hoeven dus nu niet alleen meer water te drinken om zo gezond mogelijk te drinken, maar ze kunnen nu ook genieten van hun eigen thee met heerlijke smaakjes.
 

Wanneer mag je je kind thee geven?

Er zijn natuurlijk geen vaste regels aan te verbinden wanneer je je kind thee mag geven. Dit bepaal je natuurlijk helemaal zelf en daarnaast is het ook van belang dat het kind thee wel lust. Er zijn wel invloeden die er vaak voor zorgen dat kindjes eerder beginnen met het drinken van thee. Als je als moeder bijvoorbeeld veel thee drinkt, dan zal je ook eerder geneigd zijn om je kind hier wat van mee te laten drinken. Het is alleen wel raadzaam om pas met het geven van thee te beginnen wanneer je kindje tenminste 12 maanden oud is. Daarvoor zijn kindjes vooral gebouwd op het drinken van moedermelk. Vanaf vier maanden leren kinderen ook wel eens water drinken. Als je merkt dat je kindje er aan toe is om ook thee te drinken, dan kun je er altijd zelf over bepalen wanneer je ermee wilt beginnen. Zo is er bijvoorbeeld ook speciale babythee te verkrijgen. Dit is een thee gemaakt van biologisch fruit of milde kruiden erin.
 

Fruitthee en kruidenthee

 
In het assortiment thee voor kinderen vind je allerlei soorten thee die speciaal geschikt zijn om aan de kinderen te geven. Een van de populairste soorten thee blijft natuurlijk altijd fruitthee. Deze thee is lekker zoet en er zijn maar weinig kinderen die niet kunnen genieten van de lekkere smaken van aardbei, appel, ananas, papaja, banaan of meloen. Naast deze vruchtenthee heb je ook thee die is gemaakt van kruiden of bloemen. Zo is de smaak van goudsbloemen, citroengras, bosbesblad, aloë vera en heidebloemen lekker zacht en worden deze smaken ook door vele kinderen gewaardeerd. Voor welke thee je ook kiest uit dit assortiment, er is een grote zorg besteed aan het kiezen van de ingrediënten. Er is alleen voor de beste ingrediënten gekozen en er wordt nooit gebruik gemaakt van toegevoegde ingrediënten zoals suiker en smaakstoffen. Het is puur biologisch en natuurlijk zodat kinderen alleen dat naar binnen krijgen wat ze nodig hebben.
 

Hoe zet je kinderthee?

 
Kinderthee zet je net even wat anders dan wanneer je je eigen thee zou zetten. Allereerst is het belangrijk rekening te houden dat je echt geen suiker toevoegt aan de thee. Kinderen raken al snel gewend aan de toevoeging van suiker terwijl dit helemaal niet nodig is. De thee is al zoet genoeg. Vanaf zes maanden is het wel mogelijk, maar daarvoor zeker niet, om melk toe te voegen. Dit is ook zeker geen vereiste en het heeft ook niet zoveel toegevoegde waarde. Misschien doe je wel melk in je eigen thee, maar voor de thee voor kinderen is dat niet nodig. Laat de smaken lekker tot zijn recht komen. Koude thee of ijs thee maken is ook gewoon mogelijk. Heel veel thee binnen dit assortiment is er gewoon voor geschikt om koude thee te maken. Ijs thee is dan weer lekker voor in de zomer. En in de winter is het natuurlijk heerlijk om samen even op de bank te zitten en te genieten van een heerlijk warm kopje thee. Laat de thee lekker afkoelen zodat je kind er veilig van kan genieten. Trek de thee ook iets minder lang dan dat je je eigen thee zou trekken. Zo is de thee wat minder donker en komen de smaken nog net iets beter naar voren.

Met de thee uit dit assortiment kunnen kinderen net zo fijn genieten van een kopje thee als dat je zelf kan. Het assortiment is breed dus je hebt keuze genoeg! Probeer ze allemaal eens uit!