Lapsang Souchong Biologische zwarte thee

Uit de provincie Fujian in China komt deze zeer karakteristieke thee met zijn exotische rokerige smaak. Na het plukken worden de blaadjes boven een cipres- of dennenhouten vuurtje gedroogd. Na het rollen worden ze in houten vaten gelegd tot ze hun eigen aangename aroma beginnen af te geven. Als laatste stap worden ze in bamboemanden gelegd en aan rekken boven rokerige dennenvuren gehangen, waar ze drogen en de essentie van de rook absorberen.
De afgewerkte theebladeren van de Lapsang-Souchong zijn dik en zwart en wanneer ze in heet water worden getrokken ontstaat een helder roodachtig-oranje kopje thee. De smaak is zeer assertief en aantrekkelijk voor wie op zoek is naar een gedurfde kop thee.
De laatste jaren is Lapsang-Souchong steeds populairder geworden en is het de favoriete thee geworden van velen die ook single-malt Scotch whisky en fijne sigaren waarderen. Het stond ooit bekend als mannenthee, maar steeds meer vrouwen drinken het ook.
Zetadvies Lapsang-Souchong
Lapsang-Souchong wordt het beste kort gebrouwen bij de eerste kop (~3 minuten of minder), en langer (~5 minuten of meer) bij de tweede en derde kop met dezelfde bladeren.
Biologisch gecertificeerde losse thee
Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.
Certified organic, NL-BIO-01 Skal 103728
EU/Non-EU Agriculture
Productspecificaties
- Artikelnummer
- Bio.412
Reviews
- Gepost door: Anneke Verschuren op 24 mei 2023Gewoon lekker
- Gepost door: Jenny Van der Vis op 4 april 2023Heerlijk rokerige thee voor na de maaltijd
- Gepost door: Stephen A Peinado op 6 december 2022Delicious, smokey, and relaxing