Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Herfst inspiratie bordevol Chai en Oolong

We gaan een lekkere kruidige herfst in

Is bij jou de herfst ook het favoriete jaargetijde? Op de regen na, kan de herfst weinig fout doen onze ogen. De mooie kleuren van alle bladeren. De geur van de natuur en de frisheid in de lucht. De herfst geeft ons inspiratie. Èn heerlijke kopjes thee!

 

Chai

De kruiden van de chai thee horen helemaal bij de herfst. In onze cultuur betekent de van oorsprong Hindi-term chai een mix van kruiden die in een theeachtige drank is getrokken (al kun je ook lekkere Chai baksels maken). De traditionele ingrediënten van een chai zijn meestal zwarte thee gemengd met sterke specerijen zoals kaneel, kardemom, kruidnagel, gember en zwarte peperkorrels. Oorspronkelijk wordt het gekruide theemengsel typisch sterk gebrouwen en vervolgens met melk en gezoet met suiker of honing gedronken. Dat maakt dit een ideale drank voor de herfst!

Naar alle Chai

 
 

Chai Latte

Een thee-latte maken is super simpel en als je eenmaal een Chai-latte hebt gedronken wil je bijna niet meer anders. Maak voor een latte een kopje super sterke chai thee, espresso stijl. Zelf maken we het van zo'n 100 ml heet water. Klop (vegan) melk op met wat zoetstof, bijvoorbeeld honing. Doe de thee-espresso in een groot glas en giet er de opgeklopte melk op. Maak het af met een klein beetje kaneel. Genieten!

Naar alle chai

 

Losse Chai thee

Oolong

Oolong is thee wat tussen groene en zwarte thee valt. Een oolong heeft over het algemeen een zachte smaak. Dit maakt de oolong geschikt voor zo'n beetje elke theedrinker. Elke oolong heeft zijn eigen smaak, maar omdat hij eerder aards smaakt dan het typische grassige van groene thee, past oolong heel erg goed bij de herfst. Al is deze losse thee door zijn zachte smaak ook geschikt voor de lente of zomer.

Naar alle oolong

 
 

Losse Premium Oolong thee

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »