Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Door Anneke Hulsbosch

Mao Feng Hua Hai Groen in beeld

Wanneer je voor het eerst mao feng probeert is het misschien wel de meest opwindende thee-ervaring ooit, vooral als je van groene thee houdt. Deze verfrissende en sterke groene thee is een van de meest populaire groene theeën ter wereld. Deze foto serie is een hulde aan deze mooie thee.

Mao Feng
Mao Feng

Wat is Mao Feng thee?

Mao Feng is een van de meest populaire Chinese groene theeën met een geschiedenis van meer dan 200 jaar. Groene thee is een niet-geoxideerde theesoort gemaakt van de theeplant Camellia sinensis. Niet alle groene theeën zijn hetzelfde. Smaak, vorm, aroma en geur zijn afhankelijk van vele factoren, waaronder theeplanttype, klimaat, bodem en oogst- en productiemethoden. Zelfs niet alle mao feng-theeën zijn hetzelfde.

Hoewel de meest bekende Mao Feng-thee de Huangshan mao feng-thee uit de provincie Anhui is, is het niet de enige mao feng-thee in China, of zelfs in de wereld. Deze thee wordt ook in andere Chinese provincies geproduceerd, zoals Yunnan, Fujian en Zhejiang, en zelfs in andere landen. In feite kan mao feng ook een zwarte of witte thee zijn.

Mao Feng Hua Hai is een groene thee uit de regio Zhejiang, China. Deze groene thee gecultiveerd sinds het einde van de 19e eeuw, maar dat doet niets af van zijn populariteit.

Mao Feng
Mao Feng
Mao Feng
Mao Feng

De betekenis van Mao Feng

Mao Feng betekent letterlijk bontpunt en beschrijft de vorm en het uiterlijk van de verwerkte theebladeren. Het bevat nieuwe ongeopende theeknoppen die min of meer bedekt zijn met wit haar, met een eerste en tweede blad. De authentieke mao feng-thee moet op traditionele wijze worden verwerkt, maar dat zijn ze niet allemaal. De Mao Feng Hua Hai is een traditioneel verwerkte thee en kan niet vergeleken worden met de 'generieke' Mao Feng.

Mao Feng
Mao Feng

De productie van Mao Feng

Mao feng-thee bevat meestal een knop en een of twee bladeren. De beste wordt altijd in het vroege voorjaar geoogst en op middelhoge tot grote hoogte gekweekt. Afhankelijk van het oogsttijdstip, de oogstmethode en de verwerkingstechniek kan Mao Feng een andere vorm en kleur hebben - van langere en licht gedraaide bladeren tot kleinere, meer gedraaide bladvormen. Na het oogsten worden theebladeren verdord, vervolgens in de pan gebakken om de oxidatie te stoppen, licht gerold en gedroogd. De Mao Feng Hua Hai wordt geheel met de hand verwerkt en dat proef je zeker terug.

Mao Feng
Mao Feng
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »