Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 45,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

De magie van Butterfly pea

De blauwe butterfly pea bloem is een fantastische natuurlijke kleurstof die steeds meer bekendheid krijgt. De bloem komt van een kruipende klimplant afkomstig uit Zuidoost-Azië en wordt in Azië al eeuwenlang in de geneeskunde en in voeding gebruikt.

Als je pre-corona trendy of gezonde (eet)cafés bezocht, heb je misschien al schitterende blauwe cocktails, lattes en ontbijtbowls gezien. Dat komt omdat deze kleine bloem zijn weg aan het vinden is op het menu.

Er is een verscheidenheid aan toepassingen voor deze bijzondere en gezonde bloem en we hebben een aantal van onze favorieten geselecteerd om thuis uit te proberen.

 

Butterfly pea

Wat is Butterfly pea

Al eeuwenlang wordt de Butterfly pea thee in Zuidoost-Azië als een cafeïnevrije kruidendrank (evenals een plantaardige voedings- en kledingkleurstof) gebruikt. De Butterly Pea Flower-thee (gemaakt van de Clitoria ternatea-plant / vlindererwtenplant) wordt steeds populairder omdat het een aantal behoorlijk betoverende eigenschappen heeft.

Zodra water aan de thee is toegevoegd, verandert het water in een diepblauwe vloeistof die van kleur verandert op basis van de pH-waarde van wat er daarna wordt toegevoegd. Pers wat citroen uit of voeg een beetje citroensap toe en het blauw verandert in paars.

Net als groene thee zit Butterfly Pea Flower-thee vol krachtige antioxidanten en is zelfs onderzocht vanwege het vermogen om de huid te helpen beschermen tegen vroegtijdige veroudering.

Er zijn aanvullende onderzoeken die claimen dat de thee ontstekingsremmend is. Traditioneel worden de vlindererwtenplant en de thee die ervan wordt gemaakt, gebruikt om algemene pijn te behandelen, ontstekingen te verminderen, te helpen bij veelvoorkomende oogproblemen zoals conjunctivitis, te vechten tegen bepaalde soorten kanker, de gezondheid van de hersenen te bevorderen en 'vitaliteit te verhogen'.

Butterfly pea kopen

Butterfly pea

 

Butterfly pea

Butterfly pea

 

 

Door citroen aan de butterfly pea toe te voegen krijg je een verrassend effect.

Koop de butterfly pea

 

 

Butterfly pea is super geschikt om een latte mee te maken. Maak daarvoor een hele sterke thee, vergelijkbaar met een espresso. Schenk de butterfly pea in een glas. Klop melk (bijvoorbeeld amandel of haver melk als vegan optie) met wat zoetstof. Giet deze op de butterfly pea. Om een iced latte te maken doe je simpelweg ijs in het glas en laat je de thee en melk eerst afkoelen.

Butterfly pea
Butterfly pea latte

Butterfly pea kopen

 

 

Butterfly pea is vrij neutraal in smaak. Daardoor is het ideaal te gebruiken in cocktails. Laat de butterfly pea trekken in bijvoorbeeld gin of wodka. Samen met citroen of bijvoorbeeld perzik maak je de meest verrassende combinaties.

Butterfly pea
Butterfly pea cocktail
Butterfly pea
Butterfly pea rijst

 

 

Je kunt Butterfly pea ook gebruiken in de keuken. Kook een paar bloemetjes mee met de rijst of laat het in kokosmelk trekken om ijsjes te maken. Wij zijn benieuwd naar jouw creaties!

Koop de butterfly pea

 

Butterfly pea

 

Butterfly pea kopen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »