Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

De beste thee om af te vallen en je stofwisseling te stimuleren

Over de hele wereld wordt er al eeuwen thee gedronken. Er zijn honderden soorten, van wit tot zwart en van groen tot oolong. Ze bevatten allemaal van nature grote hoeveelheden gezondheidsbevorderende stoffen, flavonoïden genaamd. Er wordt dus al lang gedacht dat thee ontstekingen helpen verminderen en beschermt tegen aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes.

Maar kan thee je helpen om af te vallen?

Dat is nogal een belangrijk weetje zo na de feestdagen. Om maar met het slechte nieuws te beginnen, elke dag een kopje thee zal je waarschijnlijk niet terug in je skinny jeans krijgen. Maarrrr er zijn onderzoeken die suggereren dat thee je kan helpen om een ​​heel klein beetje gewicht te verliezen. Mits je het combineert met een verstandig dieet en lichaamsbeweging. De eerste stap zet je al wanneer je je mokka latte in de ochtend ruilt voor een kopje thee. Heb je toch weer 300 calorieën bespaart. En nog veel lekkerder!

 

Waarom thee kan helpen met het afvallen

Thee bevat een soort flavonoïde, catechinen genaamd. Deze stofjes kunnen de stofwisseling stimuleren en je lichaam helpen vetten sneller af te breken. De cafeïne in veel soorten thee (bijvoorbeeld zwarte thee) verhoogt je energieverbruik, waardoor je lichaam meer calorieën verbrandt. Wanneer je beide eigenschappen combineert versterk je logisch gezien het effect.

Wanneer je eenmaal bent afgevallen, kan thee je helpen het er ook af te houden. Meestal vertraagd je metabolisme na het afvallen van een paar kilo, wat thee kan dat helpen voorkomen. Ideaal om een jojo-effect te voorkomen.

Een paar soorten thee om je te helpen die Corona-rolletjes eraf te krijgen:

Groene thee of matcha voor afvallen

Groene thee is ongefermenteerde thee, daarom blijven de blaadjes ook groen. De blaadjes van groene thee worden gestoomd en vervolgens met de hand geplet.

Groene thee bevat vooral veel van de krachtigste catechinesoort, EGCG genaamd. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die een EGCG-rijk groene thee-extract slikten of groene thee met catechine dronken, een bescheiden hoeveelheid gewicht verloren (ongeveer 1,5 kilo in 3 maanden).

Om dezelfde hoeveelheid EGCG te krijgen als in het onderzoek, zou je elke dag ongeveer zes tot zeven kopjes van een typische groene thee moeten drinken. Misschien een beetje veel, maar we kunnen ook kort door de bocht. Want wat bevat veel groene thee, juist Matcha! Een goede kwaliteitsmatcha dan. Vind je Matcha een beetje heftig in het begin? No worries, maak er dan een latte van met een ongezoete plantaardige melk. Dit verzacht de smaak en geeft geen extra calorieën.

Bekijk alle groene thee   Bekijk onze Matcha

 

Pu'erh de vetverbrand koning

Pu'erh-thee wordt al vele jaren aangeprezen als een geweldige thee voor gewichtsverlies vanwege het vermogen om je te helpen vet te verbranden en kilo's kwijt te raken. En nog veel belangrijk om zijn heerlijke zachte en diep aardse smaak.

Deze koning van de vetverbrandende thee is wel een beetje veeleisend. Hij moet namelijk op het juiste moment gedronken worden. Als je Pu'erh op de verkeerde tijdstippen drinkt, kan je er zelfs van aankomen. Word gezegd dan. De beste tijd om een ​​kopje Pu'erh-thee te drinken om af te vallen is een uur na een maaltijd, zodat de Pu'erh-thee overtollig vet kan verwijderen en je lichaam kan helpen om ongewenste en overgebleven, moeilijk verteerbare vetten te verwijderen. Als je Pu'erh echter een half uur voordat je eet, drinkt, heeft dit het tegenovergestelde effect en kun je in plaats daarvan aankomen. Er wordt gezegd dat de Pu'erh voor de maaltijd de vetophopingen in je lichaam en eventuele resten in de maag leegt, zodat het je eetlust verhoogt, waardoor je meer eet. Logisch toch?

Om het meeste gewicht te verliezen met Pu'erh-thee, zou je de hele dag door Pu'erh-thee moeten drinken zonder iets anders te drinken. Behalve voor het eten dan.


Check de Pu'erh

 

Witte thee voor af te vallen

Witte thee is het minst bewerkt van alle thee en heeft een lichte, zoete smaak. Zou het net zo aangenaam voor het zwembandje zijn als voor het gehemelte? Een laboratoriumstudie toonde aan dat witte thee de afbraak van bestaande vetcellen versnelde en de vorming van nieuwe blokkeerde. Of het dezelfde effecten heeft in het menselijk lichaam, valt nog te bezien. Maar dit valt zeker wel onder de noemer 'Baat het niet, schaad het niet'.

Kies heerlijke witte thee

 

Oolong voor minder buikvet

Oolong thee wordt gemaakt door de theebladeren in de hete zon te drogen. Net als groene thee is het een rijke bron van catechines. Oja en heerlijk om te drinken! Er is natuurlijk ook hier onderzoek naar gedaan en in één onderzoek verloor meer dan tweederde van de mensen met overgewicht meer dan een kilo en het buikje was significant minder dik. Daarvoor moesten ze wel zes weken lang elke dag oolongthee drinken. Wat een straf.

Zoek een heerlijke Oolong

Zwarte thee voor af te vallen

Zwarte thee is een gefermenteerde thee. Wellicht ken je zwarte thee vooral als zakjes English breakfast of Earl grey. Het fermenteren is een proces waardoor de samenstelling chemisch veranderd en vaak het cafeïnegehalte verhoogt. Zwarte thee heeft een sterke, rijke smaak. Als je het nog niet als losse thee kent, is het een aanrader om te proberen. Of het ook echt helpt bij het afvallen, is niet zeker. Maar onderzoek bij ratten suggereert dat stofjes die ze polyfenolen noemen, kunnen helpen voorkomen dat vet in de darmen wordt opgenomen. Of dat ook bij mensen zo is, is nog niet onderzocht.

Probeer eens zwarte thee

De conclusie

Als je van een kopje thee houdt in de ochtend, avond, of op zichzelf, geniet er gewoon van. Het is veilig om te drinken zolang de cafeïne je niet jumpy maakt. En het kan zelfs helpen beschermen tegen kanker, diabetes en hartaandoeningen.

Een paar kopjes thee per dag kunnen je zelfs een klein duwtje geven in de richting van wat grammetjes gewichtsverlies. Verwacht gewoon niet dat er wonderen uit een theekopje komen. Echt gewichtsverlies vereist een hele levensstijlbenadering die veranderingen in het dieet en activiteit omvat.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »