Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Japan Fukamushicha Urara Biologisch

Biologisch
Japan Fukamushicha Urara Biologisch
Productomschrijving

Fukamushicha (letterlijk diep gestoomde thee) is een groene thee die aanvankelijk langer dan gebruikelijk wordt gestoomd. Hij wordt meestal geproduceerd in de prefectuur Shizuoka.

Normaal gesproken duurt het stomen van groene thee ongeveer 30 tot 40 seconden en wordt futsuumushicha genoemd (normaal gestoomde thee). Fukamushicha daarentegen wordt een minuut of langer gestoomd.

Welke theebladeren worden gebruikt voor fukamushi?

Bladeren van sencha, gyokuro, kabusecha en zelfs bancha kunnen diep gestoomd worden. Wanneer dit gebeurt, krijgt de naam het voorvoegsel fukamushi, bijvoorbeeld fukamushi genmaicha.

Wanneer er diep gestoomde sencha voor gebruikt wordt, krijgt het de naam fukamushicha.

Wat zijn de voordelen van diepstomen?

Het stomen maakt een groot verschil in de smaak van groene thee. Het belangrijkste voordeel van het fukamushi-proces is dat de wrangheid wordt onderdrukt, terwijl de thee meer body en zoetheid krijgt.

De langere stoomtijd maakt de blaadjes erg zacht en tijdens het rollen breken vaak de topjes. Door deze kleine deeltjes lijkt de fukamushicha een thee van mindere kwaliteit, maar dat is hij in werkelijkheid niet.

Bij het zetten heeft hij ook een donkerdere kleur, met sedimenten op de bodem. De kleine deeltjes op de bodem betekenen dat de gezondheidsvoordelen toenemen. Net als bij matcha krijg je bij het drinken van de kleine vaste deeltjes meer van de voedingsstoffen binnen die in groene thee zitten (zoals catechinen), plus de voedingsstoffen die niet in water oplosbaar zijn, zoals vezels, sommige vitaminen en chlorofyl.

Fukamushicha is iets lastiger te zetten.

Als je filter te brede openingen heeft, worden de deeltjes niet gefilterd. De infuser moet ook een groot oppervlak hebben, want fukamushicha kan een te klein oppervlak snel verstoppen.

Daarom wordt aanbevolen een kyusu (Japanse theepot) te gebruiken die speciaal is ontworpen voor het zetten van fukamushicha.

Geschiedenis van fukamushicha

Het fukamushiproces werd populair in de jaren 1960. Het beginpunt wordt echter toegeschreven aan Tozuka Toyozou (戸塚豊蔵) in de Meiji periode. Tozuka ontwikkelde een handmatig walsproces, dat hij verfijnde en later voorstelde op een bijeenkomst van de thee-industrie.

Tot dan toe werd de meeste groene thee in Japan gemaakt van gestoomde bladeren die in de zon werden gedroogd. Het walsproces verbeterde de smaak en het uiterlijk van de thee aanzienlijk.

Als gevolg van die nieuwe normen werden ook de variaties in stoomtijd bestudeerd. Dit leidde tot het moderne fukamushiproces.


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Biologische thee

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Japan Fukamushicha Urara Biologisch
Japan Fukamushicha Urara Biologisch

Groene thee die aanvankelijk lange...

Groene thee die aanvank...

€10,49
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »