Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

De beste theesmaken voor ijsthee

From Paris with love

Je hoeft geen ervaren theeproever te zijn om ongelooflijk lekkere ijsthee te maken. Met een paar basisingrediënten en een beetje creativiteit kunt je fenomenale ijstheecreaties maken die je het hele seizoen koel en verkwikt houden.

Wanneer je ijsthee maakt is geen idee te gek. Van gemengde theeblends met biologische ingrediënten tot kruidige uitvindingen, bedenk het, maak het. Vind de beste theesmaken voor ijsthee en begin vandaag nog met je ijsthee avontuur.

Wanneer start met het maken van een heerlijk beslagen glas thee, grijp dan alsjeblieft niet naar de saaie theezakjes. Behalve saai zijn ze ook nog eens bitter en onaangenaam. Ga voor goud, kijk ook eens naar ons assortiment onze premium losse thee die je kunt gebruiken voor het maken van ijsthee.

Welke thee voor ijsthee?

1. Zwarte Thee

Ga je voor de traditionele superkoude thee, dan is een verrukkelijke zwarte thee jouw keuze. Zwarte thee kan ook worden gebruikt als basis thee voor zomer theetjes. Gooi er bijvoorbeeld stukjes aardbeien, kiwi's, sinaasappels en limoenen bij. Yummie!

Als soorten zwarte thee kun je gebruik maken van een luxe Indiase zwarte thee zoals een Assam of Darjeeling. Engelse zwarte theeën zoals de Earl Gray worden ook vaak gebruikt in de iced tea.

Voor het zetten van een zwarte ijsthee, verwarm water tot het kookpunt en voeg een paar eetlepels losse thee toe. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur alvorens het in de koelkast te zetten of giet het over ijsklontjes in een hoog glas.

Natuurlijk kun je ook voor een van onze blends kiezen. Zwarte bessen melange, Bloemenparadijs en Tropische Vruchten zijn aanraders voor ijsthee.

2. Groene Thee

In het geval dat je op zoek bent naar plantaardige en kruidachtige smaken, is groene thee de ideale keuze voor het maken van ijsthee. Japanse theesoorten, zoals Sencha en Matcha, bieden grassige en vegetabele smaken met sporen van umami. Groene thee uit China, waaronder Longjing en Gunpowder thee, heeft een iets rokeriger en rijkere smaak.

Iced groene thee moet worden bereid met water ergens tussen de 70 en 80 graden Celsius. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur alvorens uit te serveren op ijs of op te bergen in de koelkast.

Bij Chinese groene thee kun je smaken toevoegen zoals kaneel en steranijs om de sterke noten te versterken. Voor Japanse groene thee, voeg je citroen, munt of honing toe om de delicate smaak aan te vullen. Je kunt ook bloesems toevoegen voor een onopvallende zoete ondertoon.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we een aantal blends gemaakt die heerlijk als iced tea zijn. Bijvoorbeeld From Paris with Love, Japan Sencha limoengras, Goed humeur of China's fruitparadijs.

3. Muntthee

Muntthee is natuurlijk een super populaire thee of het je het warm of koud drinkt. Deze thee is vooral geschikt voor ijsthee vanwege zijn opwekkende smaak en tintelende nasmaak. De menthol in munttheebladeren beweegt zich over de smaakpapillen, waardoor je hele lijf een lekker verkoelend gevoel krijgt.

Munt ijsthee kan worden worden gezoet door er een klodder honing toe te voegen wanneer de thee nog heet is. Ook is deze heerlijke thee perfect om koud te zetten. Cold brewed / koud zetten is een methode waarbij de thee in koud water trekt in plaats van in warm water.

Doe de muntblaadjes in een theezeef en zet ze in water op kamertemperatuur. Zet het geheel 3 tot 4 uur in de koeling. Serveer in glazen met wat ijsblokjes en voeg een paar plakjes komkommer toe.

Ijsthee blends met munt zijn Pomegranate Egyptian Mint en Innerlijke rust. Ook is munt heerlijk in combinatie met Bosvruchtenthee.

4. Hibiscus Thee

De beste ijsthee smaakt verrukkelijk, maar ze ziet er ook nog eens oogverblindend uit. Hibiscus is de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een lekkere thee die er prachtig uitziet bijvoorbeeld voor een feestje of in een cocktail. De fuchsia tint van de hibiscus bloemblaadjes geeft een oogverblindende tint aan elke avond.

Hibiscus thee is ook een smaakmaker. Deze biologisch geteelde thee heeft de smaak van veenbessen. Het is wrang en zoet met een delicate kick die de smaakpapillen stimuleert. Het mengt zich in een donkerrode tint en kan gecombineerd worden met natuurlijke producten zoals sinaasappels, granaatappels, en bessen.

Blends met hibiscus erin zijn bijvoorbeeld Frambozen medley, Berry easy en Love me Teander.

5. Witte Thee

Mensen die een subtiele, maar toch genuanceerde smaak waarderen, zullen van witte ice thee genieten. Witte thee bevat een delicaat smaakprofiel met bloemige noten en zoete ondertonen. De beste witte theesoorten voor het maken van ijsthee zijn bijvoorbeeld Silver Needle, Bai mu dan.

Omdat witte thee fragiel is, moet hij bij lagere temperaturen worden bereid om het smaakprofiel te beschermen. Zet witte thee met water tussen de 70 en 80 graden Celsius. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur voor het serveren.

Witte thee biedt de ideale basis om smaken toe te voegen. Kies voor natuurlijke producten zoals citroenen en sinaasappelen of meer onopvallende noten met appels en perziken.

6. Piratenthee - Kokos, mango fruitthee

Ok, Piratenthee is voor de kleine theedrinkers, maar who cares? Toevallig beidt de Piratenthee de perfecte smaken voor een verfrissend glas ijsthee. Deze thee mengt heerlijke fruittonen van mango, hibiscus en papaja met de zachte smaak van kokosnoot. Elke infusie brengt je naar een tropisch eiland waar je het zand tussen je tenen en de zon in je gezicht kunt voelen.

7. Aqua de jamaica

Met stip is dit onze meest populaire ijsthee. En terecht, want het is een heerlijke tropische fruitthee. Zelfs op bewolkte dagen is deze ice tea het zonnetje in huis. Tropische vruchten zoals ananas en mango zijn aangevuld met kiwi en cactusvijg. Deze vruchtenthee bevat geen 'echte' thee waardoor het geen cafeïne bevat. Overigens smaakt hij ook heerlijk als je er wel een klein beetje groene thee aan toevoegt.

8. Butterfly pea thee

Houd je van een keer iets anders, dan is deze blauwe thee het proberen waard. Ja hij wordt echt blauw! En wanneer je er iets zuurs (zoals citroen) aan toevoegt wordt hij paars. Ik lees cocktails! Deze bloemetjes kun je heel eenvoudig trekken in iets anders dan water. Bijvoorbeeld tonic (euh blauwe gin tonic), sprite of spa rood.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »