Gele Chrysanten thee | losse thee kopen
Chrysanten thee kopen?
Chrysanten thee is een thee om op elk moment te drinken, maar is vooral lekker op warme dagen. Een ander goed moment om deze thee te drinken is 's morgens wanneer je wakker wordt met het gevoel dat je misschien op het punt staat verkouden te worden. Chrysantenthee wordt veelvuldig gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Een goed moment voor de losse chrysantenthee is deze na de maaltijd te drinken, omdat het de spijsvertering bevordert wanneer het voedsel aan de vette kant is.
Zet deze thee bij voorkeur in een glazen glazen theepot, wat essentieel is voor de ervaring. Zo zie je de bloemetjes prachtig open gaan. De bloemetjes ontvouwen zich snel nadat ze in aanraking komen met het hete water. De smaak van de thee doet een beetje denken aan kamillethee.
Meng de bloemetjes ook een met deze heerlijke Pu Erh of maak er een Icetea van met Gojibessen
Als je allergisch bent voor bloemen, is het aan te raden geen chrysantenthee te drinken om allergische reacties te vermijden. Drink niet meer dan één kopje Chrysantenthee als je medicijnen gebruikt bijvoorbeeld voor hoge bloeddruk of insuline ed.
Ingrediënten
Gele Chrysanten
Zetadvies losse thee Chrysanten thee
Een paar gedroogde chrysantenbloemen is genoeg om een uitstekend kopje chrysantenthee te maken. Gebruik bij voorkeur heet water (90-95 graden C). Het water niet eerst koken. Kokend water zou de eigenschappen van de thee vernietigen. Laat de bloemen nog even 5 minuten staan voor dat je ze drinkt.
Productspecificaties
- Artikelcode
- Reg.736
- Ingrediënten
- Gele chrystanten (Huang Ju Hua)
- Bewaaradvies
- Koel en donker bewaren in een luchtdichte verpakking
Reviews
- Gepost door: Frans Meijer op 27 december 2022Moet nog uitgeprobeerd worden wat werking betreft
- Gepost door: Annette Noya op 22 april 2022Merkte dat het wel werkt. Mijn (hoge) bloeddruk is i.c.m. goede voeding best gezakt.
- Gepost door: Herwin van den Eijnden op 24 december 2021Bijzondere thee die voor veel klachten kan worden gebruikt.