Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Vier keer verfrissende ijsthee

Ontspan en geniet met deze koele, verfrissende ijsthee. Vier heerlijke recepten die je thuis kunt maken. Allemaal zelfgemaakt met stap-voor-stap aanwijzingen.

Maken van ijsthee

IJsthee kun je op drie manieren zetten:

Koud zetten
Koud zetten of cold brewed is de absoluut beste manier om ijsthee te maken. Het is heerlijk, zacht en verfijnd. Het is ook de gemakkelijkste methode, maar het duurt een paar uur om te maken. Thee en water worden gecombineerd en trekken in de koelkast. Het duurt ongeveer 6-12 uur om te zetten, afhankelijk van de thee.

Heet zetten
Deze methode is sneller dan koud zetten, maar kan uw ijsthee troebel en bitter maken als hij niet goed wordt gezet. De thee wordt gezet met heet water en vervolgens afgekoeld. Het duurt ongeveer 1-2 uur om te zetten.

Shock brewed
Dit is de snelste manier om ijsthee te maken, maar je hebt een heleboel ijs nodig. Het kan je ijsthee troebel en bitter maken als het niet goed gemaakt wordt. Sterke hete thee wordt gezet en dan snel afgekoeld met ijs. Het duurt minder dan 10 minuten om te maken.

IJsthee Tips

  • Om je ijsthee te zoeten kun je het beste een siroop (vloeibare suiker) gebruiken, omdat die het gemakkelijkst in de koude drank oplost. Simpele siroop is eenvoudig zelf te maken. Meng gewoon suiker en heet water in gelijke delen tot de suiker is opgelost.
  • Elke thee kan koud worden gezet, van zwarte thee tot groene thee.
  • Gebruik geen kraanwater om ijsthee te maken. De best smakende thee wordt gemaakt met het best smakende water. Gebruik gefilterd water als je kunt.
  • IJsthee kan gezet tot 4 dagen in de koelkast worden bewaard.
  • IJsthee wordt troebel als er te veel tannines (samentrekkende stoffen), die van nature in theebladeren zitten, vrijkomen in het water. Dit gebeurt wanneer het water te heet is tijdens het zetten van de thee. Als je troebele thee krijgt, kun je gewoon wat heet water toevoegen aan de ijsthee om het helder te maken.

Groene thee met munt

Lekker makkelijk en snel en vooral lekker fris! Voeg eventueel de blaadjes mint al bij het zetten van de thee toe.

Ingrediënten

  • 20 gram groene losse thee, bijvoorbeeld de Vietnam Green Tea
  • 1 takje verse munt
  • 1L gefilterd (kraan)water
  • Ijsthee-fles of kan

Instructies

Zet de groene thee het liefste Cold brewed. Dit betekent dat je thee laat trekken in koud water, hierdoor krijg je een groene thee die zacht en vol van smaak is.

Je kunt de ijsthee altijd wat zoeter maken door er honing aan toe te voegen. Maar je kan ook zelf een simpele siroop maken om de ijsthee wat zoeter te laten smaken.

Voeg wat verse muntblaadjes toe aan je ijsthee voor een extra frisse smaak. Houd je erg van munt? Kneus of plet de verse munt voordat je hem in de kan doet, zodat de smaak meer naar boven komt


Perzik Oolong IJsthee

De beste theesoorten om cold brewed te zetten zijn Oolong en zwarte thee. Ze gaan echt goed samen met vers fruit.

Ingrediënten

  • liter gefilterd koud water
  • 4 theeleopels Oolong, bv de Tie Guan Yin Oolong
  • 1 per zik in dunnen plakjes
  • 1/2 limoen in dunne plakjes
  • 2-4 takjes rozemarijn

Instructies

Doe alle ingredienten in een kan met water. Dek af en laat ongeveer acht uur of een nacht in de koelkast staan.

Filter de thee met een zeefje of gebruik een handige fles met filter.

Serveer met of zonder ijs.

 

Hibiscus ijsthee met aardbei en munt

Ingrediënten

  • 4 theelepels Nana mint
  • 20 gram Hibiscus thee
  • 2 theelepels framboosblad thee
  • 1L kokend water
  • Ijsblokjes (of crushed ice)
  • Munt (voor de garnering)
  • 4 grote aardbeien (evt extra voor garnering)
  • Sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel honing (of agave siroop)

Instructies

Doe de munt, hibiscusthee en framboosbladthee in een theekan of theefles. Giet het kokend water over de theeblaadjes en laat 15 minuten trekken. Giet de thee door een zeef in een andere pot en druk op de vaste deeltjes om alle smaak eruit te halen. Gooi de vaste deeltjes weg. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur, dek af en zet in de koelkast om te koelen.
 
Doe ondertussen de aardbeien, het citroensap en de honing in een blender en pureer alles tot een gladde massa.
 
Voeg de aardbeienpuree toe aan de koude thee en meng dit goed door elkaar. Doe wat ijsklontjes in een glas en giet de thee erin! Garneer met muntblaadjes en plakjes aardbei.
 
Tip: De hibiscus ijsthee bezinkt een beetje als hij in de koelkast gekoeld wordt. Gewoon even goed schudden voordat je het overgiet!

Frosty kokosnoot munt groene thee Mocktail

Ingrediënten

  • 1 pak natuurlijk kokoswater
  • 4 Verse muntblaadjes
  • 1 eetlepel groene thee, wij gebruikte de China sencha
  • 6-8 Ijsblokjes
  • Vloeibare Stevia (optioneel, naar smaak)

Instructies

Scheur 2 muntblaadjes en doe ze, samen met de groene thee, in de fles kokoswater.
Laat de fles 1 uur in de koelkast staan.

Doe de inhoud van de fles in een blender, samen met de andere 2 muntblaadjes en de ijsblokjes.

Blend tot je een lekker ijskoud drankje hebt!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »