Ga direct naar bijpassende theesoorten
Bekijk collecties die perfect passen bij dit thema. Zo vind je makkelijk jouw volgende kopje thee.
De Berry Easy is een milde bessenmelange met een laag zuurgehalte, perfect voor wie houdt van een verfrissende, fruitige thee zonder scherpe zuren. Met ingrediënten zoals appelstukjes, hibiscus, vlierbessen, zwarte bessen, ananasstukjes en aardbeistukjes, biedt deze biologische blend een zachte, natuurlijke zoetheid. Ideaal voor een cold brew op een zonnige dag of als een smaakvol alternatief voor suikerhoudende drankjes.
Ontspan en geniet met deze koele, verfrissende ijsthee. Vier heerlijke recepten die je thuis kunt maken. Allemaal zelfgemaakt met stap-voor-stap aanwijzingen.
IJsthee kun je op drie manieren zetten:
Koud zetten
Koud zetten of cold brewed is de absoluut beste manier om ijsthee te maken. Het is heerlijk, zacht en verfijnd. Het is ook de gemakkelijkste methode, maar het duurt een paar uur om te maken. Thee en water worden gecombineerd en trekken in de koelkast. Het duurt ongeveer 6-12 uur om te zetten, afhankelijk van de thee.
Heet zetten
Deze methode is sneller dan koud zetten, maar kan uw ijsthee troebel en bitter maken als hij niet goed wordt gezet. De thee wordt gezet met heet water en vervolgens afgekoeld. Het duurt ongeveer 1-2 uur om te zetten.
Shock brewed
Dit is de snelste manier om ijsthee te maken, maar je hebt een heleboel ijs nodig. Het kan je ijsthee troebel en bitter maken als het niet goed gemaakt wordt. Sterke hete thee wordt gezet en dan snel afgekoeld met ijs. Het duurt minder dan 10 minuten om te maken.
Niet alleen fruitmelanges doen het goed als ijsthee—ook pure theeën zijn heerlijk verkoelend. Denk aan een frisse groene thee zoals Japan Sencha, of een milde witte thee zoals Pai Mu Tan. Ook een goede zwarte thee zoals Assam Rembeng is perfect als basis. Serveer puur of voeg een schijfje citroen of munt toe voor extra verfrissing.
Lekker makkelijk en snel en vooral lekker fris! Voeg eventueel de blaadjes mint al bij het zetten van de thee toe.
Zet de groene thee het liefste Cold brewed. Dit betekent dat je thee laat trekken in koud water, hierdoor krijg je een groene thee die zacht en vol van smaak is.
Je kunt de ijsthee altijd wat zoeter maken door er honing aan toe te voegen. Maar je kan ook zelf een simpele siroop maken om de ijsthee wat zoeter te laten smaken.
Voeg wat verse muntblaadjes toe aan je ijsthee voor een extra frisse smaak. Houd je erg van munt? Kneus of plet de verse munt voordat je hem in de kan doet, zodat de smaak meer naar boven komt
De beste theesoorten om cold brewed te zetten zijn Oolong en zwarte thee. Ze gaan echt goed samen met vers fruit.
Doe alle ingredienten in een kan met water. Dek af en laat ongeveer acht uur of een nacht in de koelkast staan.
Filter de thee met een zeefje of gebruik een handige fles met filter.
Serveer met of zonder ijs.
Doe de munt, hibiscusthee en framboosbladthee in een theekan of theefles. Giet het kokend water over de theeblaadjes en laat 15 minuten trekken. Giet de thee door een zeef in een andere pot en druk op de vaste deeltjes om alle smaak eruit te halen. Gooi de vaste deeltjes weg. Laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur, dek af en zet in de koelkast om te koelen.
Doe ondertussen de aardbeien, het citroensap en de honing in een blender en pureer alles tot een gladde massa.
Voeg de aardbeienpuree toe aan de koude thee en meng dit goed door elkaar. Doe wat ijsklontjes in een glas en giet de thee erin! Garneer met muntblaadjes en plakjes aardbei.
Tip: De hibiscus ijsthee bezinkt een beetje als hij in de koelkast gekoeld wordt. Gewoon even goed schudden voordat je het overgiet!
Scheur 2 muntblaadjes en doe ze, samen met de groene thee, in de fles kokoswater.
Laat de fles 1 uur in de koelkast staan.
Doe de inhoud van de fles in een blender, samen met de andere 2 muntblaadjes en de ijsblokjes.
Blend tot je een lekker ijskoud drankje hebt!
Bekijk collecties die perfect passen bij dit thema. Zo vind je makkelijk jouw volgende kopje thee.