Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Paardenbloemwortel Biologisch | losse thee kopen

Biologisch
Paardenbloemwortel Biologisch | losse thee kopen
Productomschrijving

Paardenbloemwortel Biologisch (Taraxacum officinalus)

Paardenbloemwortelthee wordt gemaakt van de gedroogde en gemalen wortel van de paardenbloemplant, ook bekend als Taraxacum officinale. Deze thee staat bekend om zijn aardse smaak en wordt vaak gewaardeerd vanwege de potentiële gezondheidsvoordelen.

Voordelen paardenbloemwortel

Paardenbloemwortel heeft een lange geschiedenis van gebruik in traditionele geneeskunde en wordt gewaardeerd om zijn mogelijke voordelen voor het lichaam. Hier zijn enkele kenmerken en potentiële voordelen van paardenbloemwortelthee:

 1. Ondersteuning van de levergezondheid: Paardenbloemwortel wordt vaak geprezen om zijn veronderstelde vermogen om de leverfunctie te ondersteunen. Het kan helpen bij het bevorderen van de afscheiding van gal en het stimuleren van de leverontgifting, waardoor het helpt bij het verwijderen van toxines uit het lichaam.

 2. Spijsverteringsondersteuning: Paardenbloemwortel kan gunstig zijn voor de spijsvertering. Het kan helpen bij het stimuleren van de eetlust, het bevorderen van de productie van spijsverteringssappen en het bevorderen van een gezonde darmflora. Het kan ook helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid en constipatie.

 3. Ondersteuning van de urineweggezondheid: Paardenbloemwortelthee kan een diuretisch effect hebben, wat betekent dat het de urineproductie kan verhogen. Dit kan helpen bij het bevorderen van de gezondheid van de urinewegen en kan voordelig zijn bij het voorkomen van urineweginfecties.

 4. Ontstekingsremmende eigenschappen: Paardenbloemwortel bevat bioactieve stoffen met ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en kan mogelijk gunstig zijn bij aandoeningen die worden gekenmerkt door ontsteking, zoals artritis.

 5. Antioxidante eigenschappen: Paardenbloemwortel bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het neutraliseren van schadelijke vrije radicalen in het lichaam. Deze antioxidanten dragen bij aan een gezond immuunsysteem en kunnen bescherming bieden tegen celbeschadiging.

Nadelen paardenbloemwortel

Hoewel paardenbloemwortel over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele mogelijke nadelen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor paardenbloemwortel. Allergische reacties kunnen variëren van milde symptomen zoals jeuk, huiduitslag of niezen tot ernstigere reacties zoals zwelling van de keel of ademhalingsproblemen. Als je allergisch bent voor planten uit de Asteraceae-familie, zoals madeliefjes, chrysanten of ambrosia, is het verstandig om voorzichtig te zijn met het gebruik van paardenbloemwortel.

 2. Interacties met medicijnen: Paardenbloemwortel kan mogelijk interageren met bepaalde medicijnen, waaronder bloedverdunners, diuretica (plaspillen) en medicijnen die worden afgebroken door de lever. Het kan de effectiviteit van deze medicijnen beïnvloeden of ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Als je medicijnen gebruikt, is het verstandig om medisch advies in te winnen voordat je regelmatig paardenbloemwortel gebruikt.

 3. Maagklachten: Hoewel paardenbloemwortelthee over het algemeen als spijsverteringsondersteunend wordt beschouwd, kan het bij sommige mensen maagklachten veroorzaken, zoals buikpijn, krampen of misselijkheid. Als je gevoelig bent voor maagproblemen, is het raadzaam om je reactie op paardenbloemwortel in de gaten te houden.

 4. Interferentie met bepaalde medische aandoeningen: Mensen met bepaalde medische aandoeningen, zoals galwegobstructie, galstenen, nierproblemen of diabetes, moeten voorzichtig zijn met het gebruik van paardenbloemwortel. Het kan de symptomen verergeren of de medicatie-interacties versterken. Raadpleeg een arts voordat je paardenbloemwortel gebruikt als je een van deze aandoeningen hebt.

Het is belangrijk om op te merken dat de reactie op paardenbloemwortel individueel kan verschillen. Als je specifieke gezondheidsproblemen hebt of twijfelt over het gebruik van paardenbloemwortel, is het altijd verstandig om medisch advies in te winnen voordat je het op regelmatige basis gaat gebruiken. Bovendien is het raadzaam om paardenbloemwortel met mate te consumeren en de reactie van je eigen lichaam in de gaten te houden.


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Biologische thee

Productspecificaties

Artikelcode
Bio.609
Ingrediënten
Paardenbloemwortel (Taraxacum officinale)*.
Biologisch
* Van gecertificeerde biologische teelt
Zetadvies
12-15 gr/liter || 7-10 min || 100°C
Bewaaradvies
Koel en donker bewaren in een luchtdichte verpakking.

Reviews

5 / 5Based on 4 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: Janine op 14 juni 2024
  Goede kwaliteit
 • 5 / 5
  Gepost door: Nancy Scholten op 1 mei 2024
  Lekkere thee
 • 5 / 5
  Gepost door: Robert op 15 april 2024
  Helemaal naar wens.
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Paardenbloemwortel Biologisch
Paardenbloemwortel Biologisch

De wortel van de paardenbloem is e...

De wortel van de paarde...

€11,99
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »