Bio Java Halimun Jade Oolong thee kopen? | lossetheekopen.nl - De Theeplantage
Snelle verzending
GRATIS NL verzending boven € 50,-
Biologisch gecertificeerd
0

Vanaf 1 augustus worden bijna alle prijzen verhoogd. Sla je slag.

Vanaf 1 augustus worden bijna alle prijzen verhoogd. Sla je slag.

Java Halimun Jade Oolong Biologisch | losse thee kopen

Productomschrijving
Java Halimun Jade Oolong Biologisch als losse thee kopen? In het westen van het Indonesisch eiland Java midden in het Nationaal park Genung Halimum ligt deze theeplantage. De thee groeit op vulkanische grond. Gecultiveerd volgens ecologische standaard wordt deze plantage alleen in het droge seizoen besproeid met versbronwater. De sappige groene th...

Java Halimun Jade Oolong Biologisch als losse thee kopen?

In het westen van het Indonesisch eiland Java midden in het Nationaal park Genung Halimum ligt deze theeplantage. De thee groeit op vulkanische grond. Gecultiveerd volgens ecologische standaard wordt deze plantage alleen in het droge seizoen besproeid met versbronwater. De sappige groene thee parels worden met de hand gerold en ontwikkelen zo een zoete smaak.

Ingrediënten

Oolong thee*.
*=van biologische oorsprong.

 

Zetadvies Witte losse thee - Java Halimun Jade Oolong Biologisch

Oolong-thee is een theecategorie die een breed scala aan theesoorten omvat. Op dezelfde manier zijn er net zoveel verschillende manieren waarop je Oolong kunt zetten. Hoewel er uiteraard variaties zijn, zijn de belangrijkste manieren om Oolong-thee te zetten: Gong Fu, met een Tea pitcher, cold brewed of gewoon op de makkelijke manier los in een kan met zeefje.

 

Losse thee kopen Java Halimun Jade Oolong Biologisch

Wat is Oolong?

Oolong is geen zwarte thee en ook geen groene thee; het valt in zijn eigen categorie. Toch kan een oolong uiteindelijk meer kenmerken van zwarte thee of juist meer kenmerken van groene thee krijgen, afhankelijk van de richting die de theemeester inslaat bij het verwerken van de thee.

Oxidatie: Zwarte thee mag tijdens de verwerking volledig oxideren, waardoor de theebladeren hun donkere kleur en rijke moutige aroma krijgen waar ze bekend om staan. Groene thee is nauwelijks geoxideerd, dus de bladeren behouden wat van hun oorspronkelijke groene bladkleur en vers geplukte smaak. Oolongthee valt ergens tussenin en wordt vaak omschreven als een gedeeltelijk geoxideerde thee. Maar oxidatieniveaus in oolong kunnen variëren van 8% tot 80%, afhankelijk van de productiestijl van de theemeester. Daarom neigt het smaakprofiel van sommige oolongs meer naar een verse groene thee (minder geoxideerd) en andere naar een moutige zwarte thee (meer geoxideerd).

Vorm: Oolong-thee wordt traditioneel gerold, gedraaid of gekruld tot strakke balletjes of dunne strengen. Deze technieken zijn afhankelijk van de tradities van de theemeester die de thee zet. Het rollen is een belangrijk aspect van de verwerking van oolong dat het uiterlijk, de kleur en het aroma van de uiteindelijke theebladeren verandert. Afhankelijk van hoe en wanneer de bladeren worden gerold tijdens de verwerking, kan de theemeester op subtiele wijze de hele richting van de uiteindelijke smaak van de thee veranderen.


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Certified organic, NL-BIO-01 Skal 103728
EU/Non-EU Agriculture

Productspecificaties

Artikelcode
Bio - 323
Herkomst
Nepal
Allergenen
Geen
Waarschuwing voor gebruik
Geen

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Java Halimun Jade Oolong Biologisch
Java Halimun Jade Oolong Biologisch

Deze handgerolde kleine theeparels...

Deze handgerolde kleine...

€16,59
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »