Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Door Anneke

Welke thee drinken wij nu eigenlijk?

Een kijkje op ons aanrecht 

Van vrienden en kennissen krijgen we regelmatig de vraag wat voor thee we zelf echt lekker vinden en aanraden. Wat drinken we nou het meest? Er is zoveel theeaanbod, we snappen dat de keuze dan eindeloos is en vrij ingewikkeld. Ondanks dat iedere smaak anders is en onze smaak nou niet echt vooruitstrevend is, laten we graag zien welke thee wij thuis op een dag drinken.

Laten we ten eerste bekennen dat we niet altijd theedrinkers zijn geweest. Ik zelf houd van een simpel glas water. Water is de beste uitvinding ooit! Ik ben pas begonnen met het drinken van thee, sinds ik de winkel overgenomen heb. Daarvoor dronk ik met name brandnetel, kamille of chrysanthenthee. Naast deze heerlijke theeën, drink ik nog veel glazen water op een dag. Vanwege een nieraandoening moet ik minstens vijf liter drinken op een dag, dus vandaag de aanvulling met water.

In de herfst is je smaak anders dan in andere seizoenen, dus ik zal wellicht weer een nieuwe maken in de winter, lente en zomer.

Sencha Gember citroen

Dit is momenteel de meest gedronken thee overdag. Dit is echt een soort thee waar je lekkere mokken vol van kunt wegteuten zonder er flauw van te worden. Ik dronk het altijd al in de vorm van theezakjes, maar deze losse thee is echt wel even een ander verhaal. Ik houd zelf niet zo van fruitige, smaakjes thee en dat is deze zeker niet. De gember is niet echt super aanwezig, eerder als vleugje aanwezig. Het is een frisse thee zonder de bittere nasmaak.

Sencha gember Citroen

 

Matcha Latte

Ik ga nu echt slechte reclame maken voor mijn eigen winkel, maar ik houd dus niet zo van groene thee. Maar het is wel zo gezond! Vanwege de vele anti-oxidanten hoort groene thee gewoon in je najaarsroutine. En waar zitten nou de meeste anti-oxidanten in? Juist, Matcha thee.

Gelukkig hebben wij de beste kwaliteit Matcha in huis. Super zou je zeggen, maar niet als je begint. Ik ben er destijds met twee gestrekte benen ingevlogen. Ik ben begonnen met een latte te maken (Hip bij de matcha-liefhebbers). De 'grassigheid' in de smaak, was voor mij op die manier iets beter te doen. Na een tijdje elke middag een latte, raakte ik hieraan gewend. Nu ben ik zelfs op het punt dat ik uitkijk naar mijn latte pauze. Ik maak er ook altijd even een momentje rust van. Laatst was mijn privé-blikje vol Matcha op en had ik nog een restje mindere kwaliteit gevonden. Maar nee hoor, ik wil alleen nog maar premium!

Matcha Samurai Ceremony Excelent

 

Sutherlandia

Sutherlandia drinken we tweemaal-daags een shot vanwege de goede eigenschappen, maar niet omdat het zo lekker is... Deze thee is bitter! Nu met de herfst kunnen we wel wat meer weerstand gebruiken en de Sutherlandia uit Zuid Afrika is de ideale aanvullig op. Er zit een stofje in de thee wat op een virus lijkt, waardoor je lichaam antistoffen aanmaakt. Ideaal voor de R in de maand (of de C in het jaar?). Ook zou het stress-verlagend werken. Met de feestdagen voor de deur is dat misschien iets te veel gevraagd van de thee, maar toch. Wij drinken 100 ml op één theelepel Sutherlandia.

Naar de Sutherlandia

 

Losse Chai thee

Oolong

Ik had al bekend dat groene thee niet voor mij is. Verrast was ik toen ik op mijn thee ontdekkingsreis de Oolong ontdekte! Het is een heerlijke, zachte thee die je door kleine veranderingen in het 'brouwproces' van smaak kunt laten veranderen. Het is dus altijd weer een aangename verrassing. Wij brouwen ook Gong-fu style, waardoor het theedrinken ook echt een beleving wordt. Iets wat ik iedereen kan aanraden. Wat ik ook iedereen kan aanraden om eens in te investeren (of feestdagentip) in een echte goede Oolong. Ik heb een groot voorrecht, I know, maar daardoor kan ik zeggen dat het de investering ook echt waard is.

Naar alle oolong

 

Hennep Chai

De laatste, maar zeker niet de minste is de Hennep Chai. Ik vind dit een heerlijke thee. Het is kruising tussen een kruidenthee met een klein beetje zwarte thee. Ik hield niet van zwarte thee (dat was voordat ik losse thee en de correcte zetwijze kende), maar deze vond ik vanaf het eerste moment zo lekker! De thee is gewoon mijn all time favorite. Ik drink hem momenteel niet elke dag, maar wellicht dat ik er zo maar eens een kopje van ga zetten. Al met al kan ik zeggen dat ik het leuk vind om af te wisselen en te experimenteren met verschillende smaken en soorten thee. Maar mocht je nou echt opzoek zijn naar iets bijzonders, waren dit mijn aanraders! Hopelijk zorgen ze voor jou ook voor een glimlach en een fijn rust momentje in deze tijd.

Naar de Hennep Chai

 

Losse Premium Oolong thee

 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »