Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Wat is Matcha

Wat is Matcha Thee,

 

Matcha is een poeder thee gemaakt van Tencha. Deze struiken worden overschaduwd 6 weken voor de oogst door er netten over te spannen. Zo krijgt men een extra aanmaak van Chlorofyl. Hierdoor wordt de matcha fel groen van kleur. Alleen het bladgroen wordt gebruikt om het te vermalen tussen 2 stenen blokken waardoor er poeder ontstaat.

 

Er bestaan verschillen soorten matcha. De duurder soorten zijn afkomstig van jonge blaadjes uit de eerste pluk en biologisch geteeld. En hebben een zacht smaak. De wat goedkopere worden gemaakt van de 2e en 3e pluk.

 

Matcha kan gedronken worden op 2 manieren een dunne (unsucha of een dike (koicha) dit hangt af van de hoeveelheid water die je gebruikt om het te breiden.

Matcha van mindere kwaliteit wordt gebruikt om voedsel te breiden zoals cup-cakes en  smoothies.

 

Hoe bereid je matcha

Om matcha te bereiden gebruikt men meestal een keramieken handgemaakt kom, een bamboeklopper (shasen) en een bamboeshepje (Chashaku Bamboe lepels zijn gemaakt om de perfecte hoeveelheid matcha voor de gemiddelde drinker in je kom te scheppen

Stap 1: Schep 1 (voor beginners tot 2 bamboe lepels Matcha in je bowl. Zorg dat de kom indien je geen matcha bowl hebt ruim genoeg is. Zodat er ruimte is om de match ate kloppen. Vervolgens kun je de matcha met de klopper zachtjes fijn stampen zodat de matcha beter oplost.

Stap 2: Voeg eerst een scheutje water toe tot de matcha oplost. Vul de kom dan verder aan tot ongeveel 70 ml. Gebruik geen kokend water omdat dit de smaak van de matcha aantast. Water van 70 c is optimal.

Stap 3: Klop de matcha op met een M of 8 beweging, totdat je een fijne lichtgroene schuimlaag op je matcha hebt.

Stap4: Geniet van je heerlijke matcha thee. Je kunt de matcha direct uit de bowl drinken zoals op traditionele wijze of even overgieten in een kopje.

Vind je de matcha toch te sterk voeg dan gerust nog iets water toe.

 

Matcha bezit bijzondere eigenschappen

In matcha zitten veel antioxidanten 90% is Catechine en is de meest krachtige antioxidant in groene thee.

 

Cathechin of EGCg  zou :

  1. De aanmaak stimuleren van eiwitten met een sterk antioxiderende werking
  2. Daling van de cholestorolspiegel
  3. De vorming van de plaque laag verminderen in de bloedvaten
  4. Dus is goed voor je hart en bloedvaten
  5. De bloeddruk regelen en bloedsuikerspiegel normaliseren
  6. Zorgt voor een verminderde opname van vetten met afvallen als gevolg.

 Tip Gebruik bronwater om je thee te zetten.

 

Hoe ziet Matcha eruit

Hoge kwaliteit matcha herken je aan de felgroene kleur.

Waarom is de matcha van de theeplantage anders dan van andere aanbieders

De Matcha van de Theeplantage is 100% pure matcha uit Japan en niet uit Korea of Taiwan. De herkomst van onze matcha is bekend  van welke prefectuur (plantage gebied ) deze komt dit staat vermeld bij het product.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »