Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Door Ria Hulsbosch

Pu Erh Thee

Pu Erh een schat uit de Natuur

Pu Erh geldt onder kenners als een bijzondere schat uit de natuur. Vanwege het speciale fermentatieproces is hij anders dan de klassieke groene en zwarte theesoorten. Kenmerkend zijn het kruidig aardse aroma en de rode kleur na het zetten. Pu Erh werd vroeger gereserveerd voor de Chinese heersers, vandaar de bijnaam Thee van de Keizer.

Pu Erh thee productie

De blaadjes voor de Pu Erh groeien aan de Qingmao-theestruik in de provincie Yunnan. Hier wordt al 2000 jaar thee geproduceerd. Pu Erh wint - anders dan de meeste theesoorten- aan kwaliteit naarmate hij ouder wordt. Bij de traditionele productie duurt het rijpingsproces minstens 5 jaar. Hoewel met de rijping volgens de nieuwere procedés al na een paar maanden een behoorlijke smaak ontwikkeld wordt. Vanwege de lange rijping is Pu-er thee zeer kostbaar.

Voor Pu Erh geldt hetzelfde als voor kwaliteitswijnen: Hoe ouder hoe beter. Hier bij de Theeplantage hebben wij een mooie zeldzame oude Biologische Pu Erh thee van 5 jaar oud. Die nog volgens de traditionele productie een rijpingsproces heeft van 5 jaar.

Net als bij elke andere thee soort zijn er ook in Pu Erh vele varianten. Zowel puur als met natuurlijke ingrediënten gearomatiseerd. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »