Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Door Manon Martens

Proeven van de Sinaasappel Oolong

Regelmatig vragen we een theeliefhebber om thee voor ons te proeven. Deze keer proeft Manon Martens de Oolong Sinaasappel op twee verschillende manieren.

Wanneer je het zakje open doet komt direct de heerlijke geur van deze Sinaasappel Oolong thee je tegemoet, de sinaasappel is hierbij subtiel aanwezig. Ik vond het heel fris en verkwikkend ruiken en kreeg gelijk zin om hem uit te proberen.

Ik heb gemerkt dat de thee het beste zijn kleur afgeeft met water dat niet meer kookt. Ongeveer 85 a 90 graden. De kleur op bovenstaande foto is het donkerste dat ik heb kunnen bereiken. Het is dus geen thee die heel donker wordt. Je kunt hieruit concluderen dat deze Oolong meer richting een groene thee neigt. Ook kan het geen kwaad om hem iets langer te laten trekken, want in mijn ervaring werd hij niet bitter, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van persoonlijke smaak. Zelf heb ik de thee 3 minuutjes laten trekken.

Ik heb de Oolong Sinaasappel bereid door de losse thee in een filterzakje te doen. Deze zijn speciaal voor thee gemaakt. Echter, omdat dit een thee is die niet uit hele kleine stukjes bestaat, zal dit door een metalen theezeefje niet in de thee belanden, zoals met sommige fijnere theesoorten wel kan gebeuren.

 

Deze thee vind ik zelf het beste passen bij het ontbijt in de lente en zomermaanden, omdat ik het ook qua smaak een vrij lichte thee is. Ook denk ik dat hij heel lekker zou kunnen zijn als optie bij een high tea.

 

Cold brewed versie

Een cold brewed versie van deze thee is lekker verfrissend in de zomermaanden. Zelf heb ik in een waterfles met een infuser een zakje thee gedaan (ongeveer 5 gram thee) en dit de hele nacht laten staan. Hou je van iets zoetere thee, kun je hier, voor het de koelkast in gaat, een beetje honing aan toevoegen.

Cold brewed oolong
Cold brewed oolong

 

Al met al zou ik deze thee zeker aanraden. Ik vond hem heel lekker en zou hem zeker zelf nog eens kopen. Als je fan bent van groene en zwarte theeën en natuurlijk houdt van de smaak van sinaasappel, moet je deze thee een keer geprobeerd hebben. En ook als je vrij nieuw bent met het drinken van losse thee is dit een hele makkelijke thee om mee te beginnen.

 

 

Deze thee is geproefd door:

Hoi!
Ik ben Manon. Ik ben 21 jaar en ook al bijna net zo lang gek op thee. Om die reden vind ik het ook onwijs leuk dat ik voor De Theeplantage thee mag proeven en hier iets over mag schrijven. Ik ben namelijk altijd al gek geweest op nieuwe dingen uitproberen en gaf sowieso al (ongevraagde) reviews aan mijn vrienden over allerlei dingen die ze moeten proberen. Waar volgens mij nu nog een hoop nieuwe aanradertjes bij gaan komen.

Ik hoop mensen dan ook te inspireren met mijn reviews om misschien eens iets anders te proberen dan je misschien normaal zou kiezen.

Zelf zijn mijn favoriete thee smaken vooral fruit theeën en groene en zwarte thee. (kiezen is moeilijk en eigenlijk vind ik dus heel veel lekker). Helemaal gek ben ik op iced tea.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »