Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Kruidige Kerst Affrogato

Fireplace ontmoet fris ijs

De kerst is in aantocht en zoals bij iedereen zijn ook wij bezig met het kerstmenu. En met name een leuk desert. Na wat struinen op het interent kwamen we op de affrogato met thee. En welke thee is bij uitstek geschikt voor de wintermaanden? Juist, de Fireplace.

 

Affrogado thee recept

 

Wat is een Affrogato

Een affogato is een Italiaans dessert op basis van koffie. Je neemt hiermee een bolletje vanilleijs en je 'verdrinkt' het in een hete shot espresso.

 

Fireplace losse thee, perfect voor de kerst

Fireplace is een losse Rooibos thee in een heerlijke verwarmende melange met verschillende vruchten en kruiden. De kruidige kaneel wordt mooi in balans gebracht met de zoetheid van de Rooibos en afgemaakt door een vleugje vanille. De rooibos zelf is echt maar een lichte toets, dus ook voor niet rooibos liefhebbers heerlijk om te drinken.

 

Affogato thee rooibos

 

Het recept, Affrogado met Fireplace rooibos

Voor 1 glaasje

Ingrediënten

2 theelepels (ongeveer 3-4 g) Fireplace rooibos
6 eetlepels (90 ml) heet water (op 175ºF)
½ kopje (120 ml) vanille-ijs (normaal of zuivelvrij)

Instructies

Zet een glas thee van de Fireplace rooibos. Deze mag lekker sterk zijn. Pak een mooi glas en plaats er twee bolletjes ijs in. Schenk de thee over de bolletjes ijs heen.

Voor de finishing touch kun je wat Fireplace in een theezeefje doen om mooi rood poeder over de affrogato te strooien.

 

Rooibos affrogato

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »