Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Door Manon Martens

De Hennep blends

Regelmatig vragen we een theeliefhebber om thee voor ons te proeven. Deze keer proeft Manon Martens voor ons vier Hennep Blends.

Voor Hennep thee worden de blaadjes gebruikt van de hennep plant. Iets wat waarschijnlijk een grote missconceptie is, is dat er THC in zou zitten. Dit is niet het geval aangezien de blaadjes van een andere hennepplant komen dan die je gebruikt om stoned van te worden. High zul je er dan ook niet van worden. Wel is het hele lekker thee om van tot rust te komen.

Ook belangrijk om vooraf te vermelden is dat bij als deze theesoorten het aangeraden is om een glazen theezeefje te gebruiken, omdat een metalen theezeefje de thee doet oxideren. Dit doet afbreuk aan de thee.

Hennep – Lemon thee Biologisch

Hennep Lemon

Deze thee heeft zeker wat kruidige smaken maar ook is deze thee fris van smaak. De smaak van citroen proefde ik wel, maar deze was heel subtiel. Dit maakt de thee dan ook heel toegankelijk. Het is geen thee die ik in de wintermaanden zou drinken, dus ik zou hem lekker bewaren voor een warme zomeravond, misschien na een bbq of tijdens het natafelen.

Ik heb deze thee met een glazen theezeefje van de theeplantage gezet. Deze thee zet je iets minder warm, namelijk rond de 75 graden Celcius, zo komt de thee het beste tot zijn recht.

Hennep – Chai thee Biologisch

Hennep Chai

Gelijk ruik je de geur van anijs, kaneel, kardemom en andere kruiden. Als ik het in één woord zou moeten omschrijven zou ik uitkomen op de geur van kruidcake. Ik zou persoonlijk deze thee dus voornamelijk aanraden in de herfst en wintermaanden. Met een lekker plakje cake of speculaasje erbij. Gelijk krijg je een warm gevoel van binnen. Ook merk ik dat ik de thee heel rustgevend vind. Perfect om te destressen na een drukken dag dus.

Ook deze thee heb ik gezet met een glazen thee filter met water op 100 graden Celcius. Dit heb ik ongeveer 4 minuutjes latten trekken. Dit hangt natuurlijk af van hoe sterk je de smaak wil hebben.

Hennep – Orange thee Biologisch

Hennep Orange

Deze thee vind ik vergelijkbaar met de smaak van de Lemon Hennep thee, alleen dan natuurlijk met Sinasappel in plaat van citroen. Tevens is dit dan ook een frisse thee. Ik heb iemand de thee horen omschrijven als ‘Het ruikt naar de geur van als je net de sauna binnenloopt’. En ik kan niet anders dan dit bevestigen. Helemaal perfect voor een spa dagje thuis dus. Als je uit bad komt of met een gezichtsmaskertje erbij. Bij deze thee ruik je de geur van munt duidelijk terug, maar dit is niet overheersend in de smaak. De thee is volledig in balans.

Deze thee heb ik ook weer iets minder warm gezet, rond de 75 graden Celcius. En ik heb dit een paar minuten laten staan.

Hennep – Kruiden thee Biologisch

Hennep Kruiden

Deze laatste thee vind ik het moeilijkste omschrijven. Ik zelf vond hem wel lekker, maar ik moet ook wel zeggen dat deze de meest unieke smaak had. En ik denk dus niet dat iedereen deze lekker zou vinden, wat ik bij de andere smaken wel denk. Ik vind het ook heel moeilijk om te omschrijven hoe deze thee smaakt. Er kwam een vrij bloemige smaak en geur naar boven.

Deze thee heb ik wederom met het glazen zeefje een geruim aantal minuten laten trekken in water op 100 graden Celcius. Zo krijg je de beste smaakbeleving.

Finaal oordeel

Hennep Blends

Persoonlijk vind ik de Chai thee het lekkerste voornamelijk om in de winter te drinken. Ook de Lemon en Orange zou ik zeker aanraden. Persoonlijk vind ik Lemon het lekkerste, maar dat is omdat ik in het algemeen meer hou van citroen dan van sinaasappel. De kruiden zou ik zeker aanraden om een keer te proberen. Wel moet ik toegeven dat van alle smaken deze mijn minst favoriete was.

Deze thee is geproefd door:

Hoi!
Ik ben Manon. Ik ben 21 jaar en ook al bijna net zo lang gek op thee. Om die reden vind ik het ook onwijs leuk dat ik voor De Theeplantage thee mag proeven en hier iets over mag schrijven. Ik ben namelijk altijd al gek geweest op nieuwe dingen uitproberen en gaf sowieso al (ongevraagde) reviews aan mijn vrienden over allerlei dingen die ze moeten proberen. Waar volgens mij nu nog een hoop nieuwe aanradertjes bij gaan komen.

Ik hoop mensen dan ook te inspireren met mijn reviews om misschien eens iets anders te proberen dan je misschien normaal zou kiezen.

Zelf zijn mijn favoriete thee smaken vooral fruit theeën en groene en zwarte thee. (kiezen is moeilijk en eigenlijk vind ik dus heel veel lekker). Helemaal gek ben ik op iced tea.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »