Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Alsemkruid of wormwood biologische losse thee

Alsemkruid of wormwood biologische losse thee
Productomschrijving

Wat is Alsemkruid

Alsem (Artemisia absinthium) is een kruid dat wordt gewaardeerd om zijn kenmerkend bitter aroma, kruidachtige smaak en (vermeende) voordelen voor de gezondheid.

Hoewel inheems in Europa, groeit het gemakkelijk in verschillende klimaten, waaronder delen van Azië, Afrika, Zuid-Amerika, en de Verenigde Staten.

De stengels zijn fluweelwit of groenzilver, de bladeren zijn geelgroen en de bloemen zijn helder of lichtgeel. Alle delen van de plant worden al honderden jaren gebruikt in traditionele geneeskundige praktijken.

De plant kreeg bekendheid door het gebruik in absint, een Franse likeur die favoriet was bij veel 19e-eeuwse kunstenaars, waaronder de Nederlandse schilder Vincent van Gogh - en waarvan wordt beweerd dat het talrijke bijwerkingen heeft.

Alsem werd lang beschouwd als een hallucinogeen en mogelijk vergif en was in de Verenigde Staten bijna een eeuw lang verboden. Gelukkig mogen we er nu weer gebruik van maken.

Waar is Alsem goed voor?

Alsem, ook bekend als Wormwood, is een kruid dat vaak wordt gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen. Het heeft diverse mogelijke gezondheidsvoordelen:

 1. Spijsvertering: Alsem wordt traditioneel gebruikt ter ondersteuning van de spijsvertering. Het kan helpen bij het stimuleren van de eetlust, het bevorderen van de afscheiding van spijsverteringssappen en het verlichten van spijsverteringsproblemen zoals winderigheid, buikkrampen en indigestie.

 2. Ontstekingsremmend: Alsem heeft ontstekingsremmende eigenschappen, wat betekent dat het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan gunstig zijn bij aandoeningen zoals artritis, spijsverteringsstoornissen en huidaandoeningen.

 3. Wormafdrijvend: Alsem staat bekend om zijn wormafdrijvende eigenschappen. Het kan helpen bij het bestrijden van parasitaire wormen in het darmkanaal.

 4. Menstruatiekrampen: Alsem wordt soms gebruikt om menstruatiekrampen te verlichten. Het kan helpen bij het verminderen van de intensiteit van de krampen en het reguleren van de menstruatiecyclus.

 

Wanneer neem je Alsem niet en evt bijwerkingen

Het is belangrijk om je mee te geven dat alsem een krachtig kruid is en voorzichtigheid is geboden bij het gebruik ervan. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen voor langdurig of overmatig gebruik, omdat het bepaalde bijwerkingen kan veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld irritatie van het maagdarmkanaal veroorzaken en het is niet geschikt voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde medische aandoeningen.

Andere nadelen:

 1. Giftigheid: Alsem bevat bepaalde stoffen, zoals thujon, die in hoge concentraties giftig kunnen zijn. Bij langdurig of overmatig gebruik kan alsem schadelijk zijn voor de lever, nieren en het zenuwstelsel. Het wordt over het algemeen niet aanbevolen voor langdurig of overmatig gebruik.

 2. Irritatie van het maagdarmkanaal: Alsem kan irritatie van het maagdarmkanaal veroorzaken, wat kan leiden tot maagklachten, misselijkheid, braken en diarree. Mensen met maagzweren, maag-darmontstekingen of andere maag-darmproblemen moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van alsem.

 3. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor alsem en kunnen allergische reacties ervaren, zoals huiduitslag, jeuk, zwelling of ademhalingsproblemen. Als je allergische reacties ervaart na het gebruik van alsem, stop dan met het gebruik en raadpleeg een zorgverlener.

 4. Zwangerschap en borstvoeding: Alsem wordt niet aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Het kan de baarmoeder stimuleren en vroegtijdige weeën veroorzaken. Het kan ook overgaan in de moedermelk en schadelijk zijn voor de baby.

Het is belangrijk om voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik van alsem en het is altijd raadzaam om een zorgverlener te raadplegen voordat je alsem als supplement gebruikt of het op andere manieren toepast. Zij kunnen je adviseren over mogelijke risico's, interacties met medicijnen en eventuele voorzorgsmaatregelen op basis van jouw individuele situatie.

 


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Biologische thee

Productspecificaties

Waarschuwing voor gebruik
Bij klachten neem altijd contact op met een arts
Bewaaradvies
Koel en donker bewaren in een luchtdichte verpakking.
Verlanglijstje
Sla je favoriete thee op in je verlanglijstje door op het hartje te klikken. Vanuit je verlanglijstje kun je zo opnieuw bestellen. Maak hiervoor wel eerst een account aan.

Reviews

5 / 5Based on 4 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: Martha Vdf van Loij op 5 maart 2024
  Ruikt heerlijk, nog niet gebruikt.
 • 5 / 5
  Gepost door: Marney Juda op 27 oktober 2023
  Bitter, maar raak je aan gewend!
 • 5 / 5
  Gepost door: M Mills op 26 juli 2023
  Uitstekend
Schrijf je eigen review

Meer lezen

Eerder bekeken

Alsemkruid of wormwood biologisch
Alsemkruid of wormwood biologisch

Biologische alsemkruid is een hart...

Biologische alsemkruid ...

€4,19
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »