Alsemkruid of wormwood biologische losse thee - De Theeplantage
Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 45,-*
Biologisch gecertificeerd
0

Wegens ziekte is de winkel deze week gesloten :-(

Wegens ziekte is de winkel deze week gesloten :-(

  • Wegens ziekte kun je niet bestellen

Alsemkruid of wormwood biologische losse thee

Alsemkruid of wormwood biologische losse thee
Productomschrijving
Wat is Alsemkruid Alsem (Artemisia absinthium) is een kruid dat wordt gewaardeerd om zijn kenmerkend bitter aroma, kruidachtige smaak en (vermeende) voordelen voor de gezondheid. Hoewel inheems in Europa, groeit het gemakkelijk in verschillende klimaten, waaronder delen van Azië, Afrika, Zuid-Amerika, en de Verenigde Staten. De stengels zijn fl...

Wat is Alsemkruid

Alsem (Artemisia absinthium) is een kruid dat wordt gewaardeerd om zijn kenmerkend bitter aroma, kruidachtige smaak en (vermeende) voordelen voor de gezondheid.

Hoewel inheems in Europa, groeit het gemakkelijk in verschillende klimaten, waaronder delen van Azië, Afrika, Zuid-Amerika, en de Verenigde Staten.

De stengels zijn fluweelwit of groenzilver, de bladeren zijn geelgroen en de bloemen zijn helder of lichtgeel. Alle delen van de plant worden al honderden jaren gebruikt in traditionele geneeskundige praktijken.

De plant kreeg bekendheid door het gebruik in absint, een Franse likeur die favoriet was bij veel 19e-eeuwse kunstenaars, waaronder de Nederlandse schilder Vincent van Gogh - en waarvan wordt beweerd dat het talrijke bijwerkingen heeft.

Alsem werd lang beschouwd als een hallucinogeen en mogelijk vergif en was in de Verenigde Staten bijna een eeuw lang verboden. Gelukkig mogen we er nu weer gebruik van maken.

Waar is Absint goed voor?

Naast het gebruik in absint en andere sterke dranken, heeft alsem vele toepassingen in niet-westerse geneeskundige praktijken, waaronder de traditionele Chinese geneeskunde.

Absint kan gedronken worden voor de volgende gezondheidsvoordelen:

Kan pijn verlichten

Alsem wordt al lang gebruikt vanwege zijn pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Zo kan dit kruid bijvoorbeeld helpen bij het verlichten van osteoartritis, een pijnlijke aandoening die het gevolg is van gewrichtsontsteking.

Kan parasitaire infecties bestrijden

Alsem wordt al sinds het Oude Egypte gebruikt om darmwormen te behandelen. Deze parasietenbestrijdende eigenschap wordt toegeschreven aan thujon (een organische verbinding die van nature voorkomt in absint). Toch is het bewijs voor deze specifieke toepassing grotendeels anekdotisch.

Bezit antioxiderende eigenschappen

Naast thujon is chamazuleen een andere opmerkelijke samenstelling van alsem. Het werkt als een antioxidant. Antioxidanten zoals chamazuleen kunnen oxidatieve stress in je lichaam bestrijden, die in verband wordt gebracht met kanker, hart-en vaatziekten, Alzheimer, en andere aandoeningen.

Absint kan ontstekingen bestrijden

Artemisinine, een andere plantaardige verbinding die in alsem zit, kan helpen ontstekingen in je lichaam te bestrijden. Langdurige ontsteking wordt in verband gebracht met verschillende chronische ziekten. Artemisinine zou cytokinen remmen, eiwitten die door het immuunsysteem worden afgescheiden en ontstekingen bevorderen.

Wanneer neem je absint niet en evt bijwerkingen

Kwetsbare bevolkingsgroepen en mensen met bepaalde aandoeningen kunnen alsem beter vermijden. Deze aandoeningen omvatten:

Zwangerschap. Je kunt beter geen alsem nemen als je zwanger bent, omdat het een miskraam kan veroorzaken.

Borstvoeding en vroege kinderjaren
. Vrouwen die borstvoeding geven en kinderen moeten dit kruid vermijden vanwege een gebrek aan veiligheidsinformatie.

Epilepsie. Thujon stimuleert de hersenen en kan epileptische aanvallen veroorzaken. Alsem kan ook de effectiviteit van veelgebruikte medicijnen tegen epilepsie verminderen, zoals gabapentine en primidon.

Hartziekten. Het gebruik van dit kruid in combinatie met het hartziekte medicijn warfarine kan darmbloedingen veroorzaken.

Nierproblemen. Alsem is giftig voor de nieren en kan uw risico op nierfalen verhogen.

Bepaalde allergieën. Als je allergisch bent voor leden van de Asteraceae-familie, zoals abrosia en goudsbloemen, kunt je ook reageren op alsem, dat tot dezelfde botanische familie behoort.


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Biologische thee

Productspecificaties

Waarschuwing voor gebruik
Bij klachten neem altijd contact op met een arts
Bewaaradvies
Koel en donker bewaren in een luchtdichte verpakking.
Verlanglijstje
Sla je favoriete thee op in je verlanglijstje door op het hartje te klikken. Vanuit je verlanglijstje kun je zo opnieuw bestellen. Maak hiervoor wel eerst een account aan.

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Alsemkruid of wormwood biologisch
Alsemkruid of wormwood biologisch

Biologische alsemkruid is een hart...

Biologische alsemkruid ...

€6,98
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »