Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

2013 Zi Juan Purple Tea Cake - Sheng / raw

2013 Zi Juan Purple Tea Cake - Sheng / raw
Productomschrijving

De geschiedenis van paarse thee

In 1985 begaf een team van onderzoekers zich op een expeditie diep in de bossen van Yunnan met een ambitieuze missie: het vinden en identificeren van een zeldzame variëteit van theeboom gekenmerkt door paarse bladeren. Sinds de jaren 50 hadden verschillende boeren melding gemaakt van ongewone paarse theebomen, maar ze waren nog nooit bevestigd door wetenschappelijk bewijs. Eindelijk, in 1985, vond er een doorbraak plaats en werd het bestaan van deze unieke theebomen bevestigd.

Vervolgonderzoek onthulde de opmerkelijke eigenaardigheden van de smaak van deze paarse cultivar in vergelijking met de meer gangbare Yunnan grote bladvariëteit. Naast de opwinding van deze ontdekking, ontpopten de bladeren van deze paarse cultivar zich tot prachtige aroma's. Theeën gemaakt van deze cultivar worden nu bekend als "zi juan" (紫娟), wat "paarse schoonheid" betekent.

Zelfs vandaag blijft paarse thee zeldzaam. Het is nog niet doorgedrongen tot de mainstream theemarkt, maar het heeft wel een toegewijde groep enthousiastelingen aangetrokken vanwege het intense aroma.

Smaakprofiel

Het uiterlijk van de cake wordt gekenmerkt door donkerpaarse bladeren die bij het zetten veranderen in een donkergroene kleur, wat resulteert in een theevloeistof met gele ondertonen en paarse tinten.

Bij het drinken zul je een fluweelzachte mondgevoel ervaren dat je dorst effectief lest, vergezeld van een langdurige hui gan (nasmaak). Vanwege de jeugdigheid van de thee is er een subtiele, maar toch prettige, hint van bitterheid.

Desalniettemin biedt deze paarse cake nu een heerlijke drinkervaring en heeft het veelbelovende potentie voor rijping, wat de "cha qi" (thee-energie) zal verbeteren. We raden ten zeerste aan er een te kopen om nu van te genieten en een tweede cake aan te schaffen om zijn smaak over enkele jaren opnieuw te ervaren.

Gezondheidsvoordelen: Anthocyanine

Hoewel het bespreken van de gezondheidsvoordelen misschien niet direct gerelateerd lijkt aan het genieten van deze verfijnde thee, is het vermeldenswaard dat paarse zi juan thee aanzienlijk hogere niveaus van anthocyaninen bevat - een type polyfenol - dan andere theeën. Sommige bronnen suggereren dat de aanwezigheid van anthocyaninen in paarse thee 30 tot 100 keer groter is dan in andere variëteiten. Deze overvloed aan anthocyaninen is met name zichtbaar tijdens de verwerking: bij het bakken van de bladeren is snelle en krachtige beweging vereist om te voorkomen dat ze aan de pan blijven plakken.

Anthocyaninen zijn krachtige antioxidanten die bekend staan om hun bescherming tegen hartstoornissen, oogkwalen, UV-schade en het verbeteren van de elasticiteit van de huid. Hoewel de eerste bevindingen veelbelovend zijn wat betreft deze relatief nieuwe thee, is verder academisch onderzoek nodig om deze waarnemingen te bevestigen.

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

2013 Zi Juan Purple Tea Cake 100 gr - Sheng
2013 Zi Juan Purple Tea Cake 100 gr - Sheng

Een vroege lente paarse theecake 1...

Een vroege lente paarse...

€21,25
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »