Heermoes biologische kruidenthee - De Theeplantage
Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 45,-*
Biologisch gecertificeerd
0

Wegens ziekte is de winkel deze week gesloten :-(

Wegens ziekte is de winkel deze week gesloten :-(

  • Wegens ziekte kun je niet bestellen

Heermoes biologische kruidenthee

Heermoes biologische kruidenthee
Productomschrijving
Heermoes is een geneeskrachtige plant van de Equisetum arvense soort die zeer vaak wordt gebruikt als huismiddeltje tegen vochtophoping, om af te vallen en om de botten te versterken. Door zijn ontstekingsremmende en vochtafdrijvende werking kan heermoes ook worden gebruikt bij de behandeling van nierstenen en urineweginfecties. Heermoes heeft diu...

Heermoes is een geneeskrachtige plant van de Equisetum arvense soort die zeer vaak wordt gebruikt als huismiddeltje tegen vochtophoping, om af te vallen en om de botten te versterken. Door zijn ontstekingsremmende en vochtafdrijvende werking kan heermoes ook worden gebruikt bij de behandeling van nierstenen en urineweginfecties.

Heermoes heeft diuretische, ontstekingsremmende, antioxiderende, antimicrobiële, genezende en remineraliserende eigenschappen. Daarom kan het gebruikt worden om vele gezondheidsvoordelen te bereiken.

De belangrijkste toepassingen van heermoes zijn:

1. Heermoes helpt bij vochtretentie

Heermoes heeft een diuretische werking door zijn grote hoeveelheden flavonoïden, zoals quercetine en apigenine, fenolische verbindingen en minerale zouten, die allemaal helpen de productie en afvoer van vocht via de urine te verhogen. Dit behandelt zwelling en vochtretentie.

2. Heermoes helpt bij gewichtsverlies

Heermoes helpt bij gewichtsverlies door zijn samenstelling van antioxidanten, ontstekingsremmers, detoxstoffen en vochtafdrijvende stoffen, zoals flavonoïden en cafeïnezuur. Deze stoffen helpen om plaatselijk vet te verbranden en helpen bij de afvoer van vocht dat gewichtstoename kan veroorzaken.
Daarnaast heeft het in heermoes gevonden cafeïnezuur een thermogene werking, wat helpt de stofwisseling te stimuleren en vet te verbranden, wat uiteindelijk leidt tot gewichtsverlies.

3. Heermoes bij urine-infecties

Door zijn vochtafdrijvende werking kan heermoes nuttig zijn bij de behandeling van urine-infecties en andere nier- of urineproblemen, zoals blaasontsteking of nefritis. Door de afvoer van urine te stimuleren, bevordert dit plan namelijk ook de afvoer van bacteriën die deze ziekten veroorzaken via de urinewegen.

4. Heermoes kan helpen bij een verhoogde bloeddruk

Heermoes helpt de bloeddruk te verlagen door de diuretische werking, die de afvoer van vocht uit het lichaam bevordert. Dit resulteert in een vermindering van vocht in de bloedvaten, waardoor ook de kracht waarmee het hart bloed moet pompen afneemt en de bloeddruk afneemt.

5. Behoud de gezondheid van de botten

Heermoes is rijk aan mineralen zoals calcium, fosfor en magnesium, mineralen die fundamenteel zijn voor de versterking van de botten en het behoud van hun gezondheid.

Door het hoge gehalte aan silica kan het ook de vorming, dichtheid en consistentie van botten en kraakbeen verbeteren, alsmede de synthese van collageen verhogen en de opname van calcium in de botten verbeteren.


6. Verbetering van het uiterlijk van huid en vingernagels

Het kiezelzuur in heermoes kan de broosheid en het verschijnen van golven in de vingernagels verminderen. Het verhoogt ook de hydratatie en versterkt de vingernagels, waardoor hun algehele uiterlijk verbetert.

Daarnaast heeft heermoes ook adstringerende, ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, die bijdragen aan de verbetering van de huidkwaliteit. Het bestrijdt vrije radicalen die celschade veroorzaken en vroegtijdige veroudering veroorzaken, en helpt ook om olie in de huid te verminderen en het verschijnen van acne te voorkomen.

7. Elimineer schimmels en bacteriën

Sommige studies tonen aan dat heermoes essentiële oliën bevat zoals thymol en cineole, die schimmels (vooral huidschimmel, zoals Candida sp.) en bacteriën zoals:

Escherichia coli, die urine-infecties veroorzaakt, en
Staphylococcus aureus, die long-, huid- en botinfecties veroorzaakt.

 


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Biologische thee

Reviews

0 / 5Based on 0 reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product..

Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Heermoes biologisch
Heermoes biologisch

Heermoes helpt de bloeddruk te ver...

Heermoes helpt de bloed...

€11,45
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »