Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Heermoes biologische kruidenthee

Biologisch
Heermoes biologische kruidenthee
Productomschrijving

Heermoes is een geneeskrachtige plant van de Equisetum arvense soort die zeer vaak wordt gebruikt als huismiddeltje tegen vochtophoping, om af te vallen en om de botten te versterken. Door zijn ontstekingsremmende en vochtafdrijvende werking kan heermoes ook worden gebruikt bij de behandeling van nierstenen en urineweginfecties.

Heermoes heeft diuretische, ontstekingsremmende, antioxiderende, antimicrobiële, genezende en remineraliserende eigenschappen. Daarom kan het gebruikt worden om vele gezondheidsvoordelen te bereiken.

Voordelen van Heermoes

Heermoes, ook bekend als paardenstaart, is een kruid dat al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn mogelijke gezondheidsvoordelen. Hier zijn enkele potentiële voordelen van heermoes:

 1. Ondersteuning van de botten en gewrichten: Heermoes bevat mineralen zoals silicium, calcium en magnesium, die belangrijk zijn voor de gezondheid van botten, gewrichten en bindweefsel. Het kan helpen bij het versterken van botten, het bevorderen van gezonde gewrichten en het verminderen van symptomen van aandoeningen zoals osteoporose en artritis.

 2. Bevordering van de urineweggezondheid: Heermoes heeft diuretische eigenschappen, wat betekent dat het de productie van urine kan verhogen. Dit kan gunstig zijn bij aandoeningen zoals urineweginfecties, nierstenen en vochtophoping (oedeem). Het kan helpen bij het verwijderen van afvalstoffen en overtollig vocht uit het lichaam.

 3. Huidgezondheid: Heermoes kan ook voordelen hebben voor de huid. Het wordt soms gebruikt bij de behandeling van huidaandoeningen zoals eczeem, acne, wonden en brandwonden. De ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen van heermoes kunnen helpen bij het verminderen van ontsteking en bevorderen van wondgenezing.

 4. Haar- en nagelverzorging: De silica in heermoes kan bijdragen aan gezond haar en sterke nagels. Het kan helpen bij het bevorderen van haargroei, het verminderen van haaruitval en het verbeteren van de conditie van nagels.

Hoewel heermoes enkele mogelijke voordelen heeft, is het belangrijk om op te merken dat het ook enige voorzichtigheid vereist. Heermoes bevat thiaminase, een enzym dat de opname van vitamine B1 kan verminderen. Langdurig of overmatig gebruik van heermoes kan een negatief effect hebben op de vitamine B1-status.

Nadelen Heermoes

Heermoes, ondanks zijn mogelijke gezondheidsvoordelen, heeft ook enkele mogelijke nadelen en voorzorgsmaatregelen:

 1. Giftige stoffen: Heermoes kan sporen bevatten van giftige stoffen zoals nicotinezuur en thiaminase. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn bij langdurig of overmatig gebruik. Het is belangrijk om heermoes met mate te gebruiken en niet langdurig grote hoeveelheden in te nemen.

 2. Interacties met medicijnen: Heermoes kan interageren met bepaalde medicijnen, waaronder bloedverdunners, diuretica en lithium. Het kan de effectiviteit van deze medicijnen beïnvloeden of ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je heermoes gebruikt als je medicijnen gebruikt.

 3. Risico op ongewenste effecten: Hoewel heermoes over het algemeen als veilig wordt beschouwd bij normaal gebruik, kunnen sommige mensen milde bijwerkingen ervaren, zoals maagklachten, misselijkheid en braken. Als je bijwerkingen ervaart, stop dan met het gebruik van heermoes en raadpleeg een zorgverlener.

 4. Niet geschikt voor bepaalde mensen: Heermoes wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals hart- en nierproblemen. Het is belangrijk om advies in te winnen bij een zorgverlener voordat je heermoes gebruikt als je tot een van deze groepen behoort.

Het is altijd raadzaam om voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik van heermoes en het is belangrijk om de aanbevolen doseringen te volgen. Als je twijfels hebt of vragen hebt over het gebruik van heermoes, raadpleeg dan een gekwalificeerde zorgverlener voor advies op maat.


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Biologische thee

Reviews

5 / 5Based on 1 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: Angelique Manders op 2 augustus 2023
  Mooie kwaliteit
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Heermoes biologisch
Heermoes biologisch

Heermoes helpt de bloeddruk te ver...

Heermoes helpt de bloed...

€12,49
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »