Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 45,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

De lekkerste ice tea maak je makkelijk zelf

De zon gaat feller schijnen, de temperaturen stijgen en de avonden zijn weer lekker lang. Wat is er dan lekkerder om even bij te komen en met een lekker koud drankje buiten te zitten? Ice tea is dan een heerlijke dorstlesser. Het koude drankje is populair bij veel verschillende groepen mensen. Zowel kinderen als ouderen, mannen en vrouwen doe je er een plezier mee. En met de juiste melange kan het ook een mooi alcoholvrije drankje zijn bij een barbecue of feestje. Vaak weten mensen niet hoe ze ijsthee moeten maken, waardoor ze kiezen voor een kant-en-klare ice tea uit een pak. Maar wist je dat die ice tea boordevol suiker zit? In een groot glas ijsthee zitten al snel vijf klontjes suiker. En door suikerrijke drankjes, krijg je ongemerkt veel calorieën binnen. Je kunt dus beter je eigen ijsthee maken. En in deze blog leer je dat je eigen ijsthee maken lekker en snel kan, met alleen natuurlijke ingrediënten.

Is ijsthee gezond?

Thee heeft van oorsprong een gunstig effect op je gezondheid. Het verlaagd je bloeddruk, je cholesterol en er zijn aanwijzingen dat het diabetes type 2 voorkomt. Groene thee helpt ook nog eens om je lever te beschermen tegen giftige stoffen. Daarbij maakt een lekkere ijsthee het makkelijker om veel water te drinken. En dat is in de zomer natuurlijk heel belangrijk. Jonge kinderen en oudere mensen vinden het vaak lastig om veel te drinken bij warm weer, terwijl het voor hen extra belangrijk is. Frisdrank is dan niet het beste alternatief, maar een lekkere koude thee gaat er bij mensen van alle leeftijden wel in! Met die vijf klontjes suiker zijn alleen de gezondheidsvoordelen al snel te niet gedaan. Wissel dus die ice tea uit de supermarkt in en ga zelf eenvoudig ijsthee maken.

Hoe wordt ijsthee gemaakt?

IJsthee maak je bijna hetzelfde als gewone warme thee. Je laat het alleen koud worden natuurlijk! Wil je een eigen ijsthee maken van groene thee, dan kun je het beste het gekookte water even laten afkoelen tot 80 graden, voordat je de groene theemelange laat trekken. Zwarte thee kun je gemakkelijk met kokend water maken. Gebruik ongeveer 20 gram verse thee of theemelange op één liter water.

Hoe je ijsthee het snelste maakt? Zet dan je de thee met een halve liter water en voeg daar flink wat ijsklontjes aan toe. Zo koel je de thee sneller af. Laat je de thee een nachtje afkoelen in de koelkast? Dan komen de smaken nét iets beter tot zijn recht. Je kunt ook zelf ijsthee maken door de zogeheten "cold brew" methode te gebruiken. Dan gebruik je koud water om thee te zetten. Je moet dan wel geduld hebben, want het op smaak komen van de thee kan dan drie tot zelfs acht uur duren!

Bij De Theeplantage hebben we leuke kannen en flessen om je eigen creaties te maken, te bewaren én mee te nemen. Deze kannen en flessen hebben een filter waardoor de thee handig gefilterd wordt. Iedere pot of thee is in principe geschikt, gebruik dan een filter boven je glas bij het inschenken. En hoe zelf ijsthee maken met bubbels? Gebruik dan koolzuurhoudend mineraalwater. Dan is overigens alleen de cold-brew methode geschikt.

Welke theesoort gebruik je voor je eigen gemaakte ijsthee?

In principe kun je van iedere theesoort eenvoudig ijsthee maken. Maar niet iedere theesoort is lekker. Bij de Theeplantage hebben we verschillende blends ontwikkeld, die je kunt gebruiken voor je eigen gemaakte ijsthee. Onze aanraders zijn de fruitthee en de speciale blends. Je kunt natuurlijk ook zelf experimenteren en verschillende smaken losse thee bij elkaar voegen tot je jouw favoriete smaak ontdekt hebt. En wat denk je van het toevoegen van fruit? Een schijfje citroen of sinaasappel, stukjes appel. Niet alleen geeft het een mooie twist aan de smaak, het ziet er ook extra feestelijk uit in je glas! Het mooie van je eigen gemaakte thee, is dat je het ook steeds kan aanvullen met nieuw water, totdat de smaak te slap wordt.

IJsthee maken en bewaren

Naast dat thee na een aantal uren bitter van smaak wordt, kun je ook zien dat het drankje op den duur troebel gaat worden. Je IJsthee maken en bewaren doe je natuurlijk het beste in de koelkast. Maar bewaar het niet langer dan twee dagen. Een leuke tip is om ijsblokzakjes te gebruiken om de thee in te vriezen. Zo heb je altijd een aantal porties bij de hand. Bovendien weet je nu hoe ijsthee maken makkelijk en snel kan, dus een nieuwe portie is snel gemaakt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »