Ingrediënten
10 tl Earl Grey thee
70 ml water
70 g suiker
citroensap
150 g pure couverture chocolade
150 g melk couverture chocolade
70 ml slagroom
80 g fijngehakte pistachenoten
Bereiding
Verwarm het water met de suiker 3 minuten op een middelhoog vuur tot de suiker volledig is opgelost. Voeg het citroensap toe. Giet de hete suikeroplossing over de thee in een kom en laat 4-5 minuten trekken. Laat afkoelen.
Hak de chocolade in stukjes en smelt au bain marie. Roer de theeoplossing, slagroom en rum door de gesmolten chocolade. Laat 2-3 uur afkoelen. Klop vervolgens 1-2 minuten met een mixer tot een lichtbruin, romig mengsel.
Verdeel het mengsel over een 30-tal porties, draai er balletjes van en leg de balletjes op een bakplaat. Laat een uur afkoelen. Rol de afgekoelde pralines in de fijngehakte pistachenoten. Bewaar op een koele, droge plaats.