Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Door de Theeplantage

Yoga en Ayurveda

Genezing, preventie en een lang leven; de pijlers van de yoga en ayurveda. De wetenschap wat waarschijnlijk het oudste geneeskundesysteem ter wereld is dat vandaag de dag nog steeds bekend is. Aangenomen wordt dat het meer dan 5000 jaar geleden is gecreëerd door Indiase rishi's (Sanskriet: ziener, wijze) en voor het eerst op schrift is gesteld in de Veda's (heilige teksten van India) rond 1500 v.Chr. Het verwijst naar het natuurlijke geheim van genezing, preventie van ziekte en een lang leven. Dit holistische geneeskundesysteem omvat het gebruik van geneeskrachtige kruideninten en zalven. Massage, meditatie en lichaamsbeweging zijn andere uiterst effectieve componenten. Yoga kan worden beschouwd als een onderdeel van Ayurveda.

Thee drinken is meditatief

Bewust thee drinken - met gebruik van alle vijf de zintuigen - kan een prachtige vorm van meditatie worden en een oase van energie in het hectische dagelijkse leven. Laat deze gids voor meditatie je naar het hier en nu leiden. Misschien neem je wat ideeën over om over na te denken de volgende keer dat je je eigen theeritueel doet. Thee drinken als een vorm van mindfulness-meditatie: dit betekent dat je je bewust wordt van wat is en het gewoon inneemt zonder oordeel. Pak je favoriete thee en begin je volledig te concentreren:

"Richt al je aandacht op wat je op dit moment waarneemt. De mok thee in je handen. Hoe voelt het? Wat is de vorm en kleur van de mok waaruit de stoom van je favoriete thee stijgt? Luister, wat kun je horen? Stilte, of zijn er geluiden? Richt je aandacht op het oppervlak van de vloeistof in je mok. Welke kleur heeft het? Ruikt het naar iets? Misschien wil je op het oppervlak blazen van de thee voordat je het drinkt. Kijk hoe het water begint te rimpelen. Haal een paar keer diep adem door uw neus voordat je de eerste slok neemt. Breng de mok vervolgens naar je mond en voel hoe het warme aroma je lippen bereikt en uiteindelijk de smaakpapillen op je tong. Hoe voelt het? Warm? Zacht? Wat proef je? Zijn er smaaknuances die zich pas ontwikkelen nadat je de thee even in je mond hebt gehouden? Is er een nasmaak? Waaraan herinnert het je? ... terwijl je dit speciale kopje thee drinkt, probeer je te concentreren op wat je zintuigen waarnemen op dit moment. Adem na de laatste slok nogmaals diep door je neus. Hoe voel je je nu?"

Door bewust je thee te drinken breng je rust in je hoofd en je lijf. Daarbij kan de thee je tot verrassende gedachtes brengen.

 

Ayurveda / Yoga thee

Volgens de ayurveda bestaat iedereen uit een combinatie van drie energietypes: de luchtige vata-energie, de vurige pitta-energie en de aardse kapha-energie. Speciaal voor deze drie types hebben wij een mooie biologische thee.

Ayurveda pitta

Ayurveda Pitta

Een heerlijke thee voor de Pitta-energie. Een gezonde pitta-energie helpt je om helder na te denken, je goed te concentreren en om beslissingen te nemen.

Nu bekijken

Ayurveda Vatawala

Ayurveda Vatawala

Biologische thee voor de Vata mensen. Vata in balans is energiek, creatief en flexibel. De vata neemt graag het voortouw, heeft meerdere projecten tegelijkertijd lopen en voert levendige gesprekken.

Nu bekijken

Ayurveda Kapha

Ayurveda Kapha

Mooie biologische kapha thee. Wanneer de kapha-energie in balans is voel je je kalm en liefdevol. Je bent sterk, loyaal en geduldig.

Nu bekijken

Bekijk alle Ayurveda thee

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »