Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Paardenbloemblad gesneden Biologisch | losse thee kopen

Biologisch
Paardenbloemblad gesneden Biologisch | losse thee kopen
Productomschrijving

Paardenbloemblad Biologisch. ( Taraxacum officinale)

Paardenbloembladthee is een infusie die wordt gemaakt van de bladeren van de paardenbloemplant (Taraxacum officinale). De bladeren van de paardenbloem zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder vitamines (zoals vitamine A, C en K), mineralen en antioxidanten.

Paardenbloembladthee heeft een aardse, licht bittere smaak. Sommige mensen vinden het lekker om de smaak te versterken door een beetje honing of citroensap toe te voegen. Het kan warm of koud worden gedronken, afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Voordelen paardenbloemblad

Paardenbloembladthee staat bekend om zijn mogelijke voordelen voor de gezondheid. Hier zijn enkele potentiële voordelen van paardenbloembladthee:

 1. Levergezondheid: Paardenbloemblad wordt vaak geassocieerd met leverondersteuning. Het kan helpen bij het stimuleren van de leverfunctie en het bevorderen van de ontgifting. De thee kan mogelijk bijdragen aan het verbeteren van de levergezondheid en het reinigen van toxines uit het lichaam.

 2. Spijsverteringsondersteuning: Paardenbloembladthee kan helpen bij de spijsvertering. Het kan de productie van maagzuur bevorderen, de eetlust stimuleren en de werking van de galblaas bevorderen, wat kan helpen bij het verlichten van indigestie, winderigheid en een opgeblazen gevoel.

 3. Ontstekingsremmende eigenschappen: Paardenbloemblad bevat ontstekingsremmende verbindingen, zoals antioxidanten en flavonoïden. Deze kunnen bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat kan helpen bij aandoeningen zoals artritis en ontstekingsgerelateerde pijn.

 4. Ondersteuning van het immuunsysteem: Paardenbloembladthee bevat vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, die het immuunsysteem kunnen ondersteunen. Het kan helpen bij het versterken van de weerstand tegen ziekten en het bevorderen van een algemene gezondheid en welzijn.

 5. Vochtafdrijvende eigenschappen: Paardenbloembladthee kan diuretische eigenschappen hebben, wat betekent dat het de urineproductie kan verhogen en helpen bij het afvoeren van overtollig vocht uit het lichaam. Dit kan voordelig zijn bij het verminderen van vochtretentie en het ondersteunen van de nierfunctie.

Nadelen paardenbloemblad

Hoewel paardenbloembladthee over het algemeen veilig is voor de meeste mensen, zijn er enkele mogelijke nadelen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor paardenbloemblad of andere planten uit de Asteraceae-familie, zoals madeliefjes, ambrosia of chrysanten. Als je bekend bent met een allergie voor deze planten, is het verstandig om voorzichtig te zijn met het gebruik van paardenbloembladthee en eventuele allergische reacties in de gaten te houden.

 2. Interacties met medicijnen: Paardenbloembladthee kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals diuretica, bloedverdunners of medicijnen voor diabetes. Het kan de effectiviteit van deze medicijnen beïnvloeden of ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Als je medicijnen gebruikt, is het verstandig om medisch advies in te winnen voordat je paardenbloembladthee op regelmatige basis gaat gebruiken.

 3. Maagklachten: Hoewel paardenbloembladthee vaak wordt gewaardeerd vanwege zijn spijsverteringsondersteunende eigenschappen, kan het bij sommige mensen maagklachten veroorzaken, zoals buikpijn, krampen of diarree. Als je gevoelig bent voor maagproblemen, is het raadzaam om je reactie op paardenbloembladthee in de gaten te houden.

 4. Oxalaatgehalte: Paardenbloemblad bevat oxalaten, stoffen die kunnen bijdragen aan de vorming van nierstenen bij mensen die gevoelig zijn voor deze aandoening. Als je een voorgeschiedenis van nierstenen hebt of gevoelig bent voor oxalaatvorming, is het raadzaam om matig te zijn met het gebruik van paardenbloembladthee.

Het is belangrijk om te onthouden dat de reactie op paardenbloembladthee individueel kan verschillen. Als je specifieke gezondheidsproblemen hebt of twijfelt over het gebruik van paardenbloembladthee, is het altijd verstandig om medisch advies in te winnen voordat je het op regelmatige basis gaat gebruiken.


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Certified organic, NL-BIO-01 Skal 103728
EU/Non-EU Agriculture

Productspecificaties

Artikelcode
Bio.603
Ingrediënten
Paardenbloemkruid (Taraxacum officinale)*
Biologisch
* Van gecertificeerde biologische teelt
Zetadvies
12-15 gr/liter || 7-10 min || 100°C
Bewaaradvies
Koel en donker bewaren in een luchtdichte verpakking.

Reviews

5 / 5Based on 6 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: Tim Van der Aart op 13 mei 2024
  Ik drink het elke dag sinds het binnen is gekomen. Smaak is goed en hopelijk ook goed voor het lichaam.
 • 5 / 5
  Gepost door: Robert op 15 april 2024
  Goede prijs/kwaliteitsverhouding.
 • 5 / 5
  Gepost door: Holli op 15 maart 2024
  Quality product
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Paardenbloemblad gesneden Biologisch
Paardenbloemblad gesneden Biologisch

Natuurlijk blad van paardenbloem i...

Natuurlijk blad van paa...

€7,49
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »