Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 50,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Guldenroede biologische kruidenthee

Guldenroede biologische kruidenthee
Productomschrijving

Je kent guldenroede misschien het best als een gele wilde bloem, maar het is ook een populair ingrediënt in kruidensupplementen en thee.

De Latijnse naam van het kruid is Solidago, wat "heel maken of genezen" betekent en het gebruik ervan in de traditionele kruidengeneeskunde weerspiegelt.

Guldenroede wordt meestal gebruikt als supplement om de gezondheid van de urinewegen te verbeteren en ontstekingen te verminderen.

Wat is guldenroede?

Guldenroede groeit in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Hij gedijt goed in bermen en velden en wordt vaak als onkruid beschouwd.

De gele bloemen van de plant bloeien in de late zomer en vroege herfst. Hij kruisbestuift gemakkelijk met andere planten, zodat er meer dan 100 verschillende soorten guldenroede bestaan. Veel van deze soorten zouden vergelijkbare gezondheidseigenschappen hebben.

Solidago virgaurea - ook wel Europese guldenroede genoemd - is waarschijnlijk de best bestudeerde soort wat betreft de voordelen voor de gezondheid. Het wordt zowel in de traditionele Chinese geneeskunde als in de kruidengeneeskunde van sommige Europese landen gebruikt.

Rijke bron van stoffen

Guldenroede levert veel heilzame plantenbestanddelen, waaronder saponinen en flavonoïde antioxidanten als quercetine en kaempferol.

Saponinen zijn plantaardige verbindingen die in verband worden gebracht met vele gezondheidsvoordelen. Ze kunnen met name effectief zijn in het remmen van de groei van schadelijke bacteriën en gisten zoals Candida albicans.

Candida albicans is een schimmel die vaginale schimmelinfecties kan veroorzaken, evenals infecties in andere delen van het lichaam.

De flavonoïde antioxidanten quercetine en kaempferol in guldenroede helpen uw cellen te beschermen tegen schade veroorzaakt door onstabiele moleculen, vrije radicalen genaamd.

Schade door vrije radicalen speelt een rol bij veel chronische aandoeningen, waaronder hart- en vaatziekten en kanker.

Met name de antioxidantwerking van guldenroede is groter dan die van groene thee en vitamine C.

De flavonoïde antioxidanten en andere plantaardige bestanddelen in guldenroede hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen.

Guldenroede kan ontstekingen verminderen

In de traditionele geneeskunde wordt guldenroede gebruikt ter bestrijding van ontstekingen, die bijdragen tot pijn en zwelling.

Dit kan gedeeltelijk te danken zijn aan quercetine, een flavonoïde antioxidant in guldenroede met een krachtige ontstekingsremmende werking.

Guldenroede kan de gezondheid van de urinewegen ondersteunen

Het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) erkent guldenroede als mogelijk nuttig voor het verbeteren van de effectiviteit van standaard medische behandelingen voor plasproblemen.

Dit betekent dat guldenroede de effectiviteit van medicijnen zoals antibiotica voor een urineweginfectie kan ondersteunen of verhogen - maar het kruid mag niet alleen worden gebruikt als behandeling voor dergelijke kwalen.

Bovendien tonen reageerbuisstudies aan dat guldenroede-extract kan helpen bij een overactieve blaas, of het frequente gevoel dat men moet plassen. Het kan ook pijnlijke spasmen van de urinewegen verminderen.

Tenslotte merkt het EMA op dat guldenroede de urinestroom verhoogt. De diuretische werking kan helpen potentieel schadelijke bacteriën weg te spoelen en de gezondheid van de nieren te ondersteunen.

Drink daarom veel water wanneer je deze thee gebruikt.

Zetadvies

1-2 theelepels (3-5 gram) gedroogde guldenroede per 1 kop gekookt water. Afdekken en 10-15 minuten laten trekken. Tot 4 maal daags drinken.

 


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Biologische thee

Reviews

5 / 5Based on 3 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: J van der Meer op 3 oktober 2023
  Nog te vroeg om over te oordelen
 • 5 / 5
  Gepost door: Niterl01 op 20 april 2023
  Product ziet er goed uit
 • 5 / 5
  Gepost door: Jan Schaap op 18 februari 2023
  Levert wat je bestelt
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Guldenroede biologisch
Guldenroede biologisch

Guldenroede als kruidenthee bij on...

Guldenroede als kruiden...

€6,29
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »