Bio Buchu kruidenthee kopen? - De Theeplantage
Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 45,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Buchu Biologisch | losse thee kopen

Productomschrijving

Buchu (Agathosma Betulina) biologisch

Buchu van Skimmelberg is, net als Rooibos en Honeybush, een inheems Zuid Afrikaanse struik. Deze struik groeit hoog in de bergen van de west kaap. Ver van alle verontreiniging. Biologisch Buchu groeit op natuurlijke wijze zonder mest of pesticide en heeft een biologisch keurmerk.

Voordelen Buchu

Hoewel de wetenschappelijke kennis over buchu beperkt is, worden aan buchu verschillende voordelen toegeschreven:

 1. Urineweggezondheid: Buchu wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van de gezondheid van de urinewegen. Het wordt verondersteld een diuretisch effect te hebben, wat betekent dat het de urineproductie kan verhogen. Dit kan nuttig zijn bij het bevorderen van de urinestroom en het helpen bij het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.

 2. Ontstekingsremmend: Buchu heeft mogelijk ontstekingsremmende eigenschappen. Het wordt gebruikt om ontstekingen in het lichaam te verminderen en kan daarom nuttig zijn bij de verlichting van symptomen geassocieerd met ontstekingsaandoeningen zoals artritis.

 3. Spijsverteringsondersteuning: Buchu wordt soms gebruikt ter ondersteuning van de spijsvertering. Het kan helpen bij het verlichten van spijsverteringsproblemen, zoals maagkrampen, winderigheid en een opgeblazen gevoel.

 4. Antimicrobiële eigenschappen: Buchu bevat natuurlijke stoffen zoals quercetine en diosmetine, die antimicrobiële eigenschappen kunnen hebben. Ze kunnen helpen bij het bestrijden van schadelijke bacteriën en kunnen mogelijk nuttig zijn bij de bestrijding van infecties.

Nadelen Buchu

Hoewel buchu over het algemeen als veilig wordt beschouwd wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt, zijn er enkele mogelijke nadelen en voorzorgsmaatregelen waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Allergische reacties: Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor buchu. Als je allergische reacties ervaart, zoals huiduitslag, jeuk, zwelling of ademhalingsproblemen, stop dan met het gebruik van buchu en raadpleeg een zorgverlener.

 2. Interacties met medicijnen: Buchu kan mogelijk interageren met bepaalde medicijnen. Het kan bijvoorbeeld invloed hebben op de werking van diuretica of bloedverdunnende medicijnen. Als je momenteel medicijnen gebruikt, raadpleeg dan een zorgverlener voordat je buchu consumeert om mogelijke interacties te vermijden.

 3. Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende informatie beschikbaar over de veiligheid van buchu tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Het is daarom raadzaam om het gebruik ervan te vermijden of medisch advies in te winnen voordat je het consumeert.

 4. Overmatig gebruik: Het is belangrijk om buchu met mate te gebruiken en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Overmatig gebruik kan mogelijk leiden tot maagklachten, diarree of andere ongewenste bijwerkingen.

Het is altijd verstandig om voorzichtig te zijn bij het introduceren van nieuwe kruiden of supplementen in je dieet. Als je specifieke gezondheidsproblemen hebt, medicijnen gebruikt of twijfelt over het gebruik van buchu, raadpleeg dan een zorgverlener voor gepersonaliseerd advies en begeleiding. Zij kunnen je het beste adviseren op basis van jouw individuele situatie.

Zetadvies Buchu

Schenk het water als het even van de kook af is op de blaadjes. De blaadjes kun je in een theefilter doen. Laat de thee minstens 10 minuten laten trekken. Omdat de thee niet sterk of bitter wordt kun je het ook langer laten staan. Hoe langer de thee trekt hoe meer buchu-olie er vrij komt.

Bij acute klachten drink dan minimaal 4 tot 6 kopjes (1 – 1,5 liter) per dag. Ter voorkoming van klachten drink 1 tot 2 kopjes bij voorkeur in de avond. Het zetadvies staat op de verpakking.


Biologisch gecertificeerde losse thee

Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.

Biologische thee

Productspecificaties

Artikelnummer
Bio.655
Artikelcode
Bio-655
Herkomst
Zuid Afrika
Allergenen
Geen

Reviews

4.8 / 5Based on 17 reviews
 • 5 / 5
  Gepost door: Maaike op 22 augustus 2023
  Een heerlijke frisse smaak
 • 4 / 5
  Gepost door: Gerrie Steinhorst op 13 mei 2023
  Goede resultaten
 • 5 / 5
  Gepost door: Niterl01 op 20 april 2023
  Merk wel resultaat
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Buchu Biologisch
Buchu Biologisch

Buchu is een Zuid Afrikaans kruid ...

Buchu is een Zuid Afrik...

€12,98
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »