Witte Jasmijn parels | losse thee kopen
Witte thee, gemaakt van gerolde jonge theetoppen, gegeurd tussen de jasmijnbloesem. Deze theeparels worden enkele dagen gegeurd met verse Jasmijnbloemen. Lees meer
Witte Jasmijn parels losse thee kopen?
Laatse batch, deze worden vervangen door de biologische variant.
Jasmijn parels uit Fuding Fujian, China. Gemaakt van gerolde jonge theetoppen, gegeurd tussen de jasmijnbloesem. Deze theeparels worden enkele dagen gegeurd met verse Jasmijnbloemen.
Bij deze witte thee wordt vers geplukte Jasmijnbloesem toegevoegd. De volgende ochtend wordt de bloesem er weer uitgezeefd en weer nieuwe toegevoegd. Deze procedure kan 4-5 dagen duren.
Jasmijnparels worden van oudsher met de hand gerold (al meer dan 100 jaar ).
Een heerlijke witte thee met een subtiele jasmijn smaak.
Ingrediënten
Witte thee
Zetadvies losse thee Witte Jasmijn parels
Witte Jasmijn parels hebben zeker ruimte nodig om te trekken in je glas. Daarom kun je het beste gebruik maken van een grotere kom of theeglas. Daarnaast is het echt bijzonder om te zien hoe de parels zich ontvouwen. Een glazen kopje of theepot is zeker aan te raden. De thee moet liever niet te donker worden, maar ook niet te licht blijven. Let daarom goed op de tijd. Als je de thee te kort laat trekken is de smaak nog niet optimaal en dat is zonde.

Wat is Jasmijnthee?
Geproduceerd in China (vooral de provincie Fujian) en Taiwan, wordt jasmijnthee meestal gemaakt met groene thee, maar kan ook worden gemaakt met zwarte, witte of oolong thee en in losse bladvorm en gerolde parels.
De hoogste kwaliteit jasmijnthee bestaat uit theebladeren van fijne kwaliteit, geparfumeerd met verse jasmijnbloesems. Goedkopere soorten kunnen worden geparfumeerd met jasmijnolie, jasmijnextract of kunstmatige smaak. De ideale jasmijnthee is schoon en geurig, zoet maar niet kleverig.
Om jasmijnthee op de traditionele manier te maken, plukken en verwerken theemakers theebladeren in de lente en bewaren ze zorgvuldig tot de zomer wanneer de jasmijnstruiken bloeien. Jasmijnbloemen gaan 's nachts open, dus de toppen worden' s ochtends geplukt als ze vers zijn, koel bewaard en vervolgens gelaagd of opgestapeld met de theebladeren ertussen terwijl ze 's avonds openen en hun geur afgeven. In de loop van enkele uren of weken neemt de thee de jasmijngeur op en worden de bloemen meestal verwijderd. Theemakers kunnen het geurproces een paar keer herhalen voor jasmijnthee van alledaagse kwaliteit en tot zeven of negen keer voor een fijne thee zoals de Silver Needle en Dragon Pearl.
Artikelcode | 125 |
Thee soort | Witte Jasmijnthee |
Herkomst | |
Ingrediënten | |
Allergenen | Geen |
Waarschuwing voor gebruik | Geen |
Bewaaradvies | Koel en donker bewaren in een luchtdichte verpakking |
Verlanglijstje | Nooit meer zoeken naar je favoriete thee. Sla deze op in je verlanglijstje door op het hartje te klikken. Vanuit je verlanglijstje kun je zo opnieuw bestellen. Maak hiervoor wel eerst een account aan. |