Japan Tamaryokucha Mikazuki Biologisch

Tamaryokucha (letterlijk bol groene thee) heeft een andere vorm dan de meeste Japanse groene theeën. In plaats van rechte blaadjes zijn ze rond en gekruld.
Deze thee heeft een zachte smaak, met een lichte wrangheid en geeft bij het zetten een gele tint af.
Hoe wordt tamaryokucha gemaakt?
De methode van telen en de verwerking zijn dezelfde als bij sencha, behalve in de laatste stap. In plaats van de theeblaadjes te rollen en recht te trekken, worden ze in een ronddraaiende trommel gelegd en met hete lucht gedroogd.
Tamaryokucha wordt eerst gestoomd en daarna extra geroosterd. Het gekrulde blad geeft fijne nootachtige noten af in uw theekopje, vergezeld van een delicaat geroosterd aroma.
Biologisch gecertificeerde losse thee
Wij zijn skal-gecertificeerd waardoor jouw bestelde thee ook echt 100% biologisch is. Van de pluk tot de verwerking tot aan het vullen van jouw zakje thee wordt geheel gecontroleerd. We zijn er trots op dat we daarom ook het Bio-keurmerk en het woord 'Bio' of 'Biologisch' mogen gebruiken.
Productspecificaties
- Artikelnummer
- Bio.202