Pu-erh Shu sheng / raw Beeng / Cake


Blad dat wordt geproduceerd als groene thee, die alleen door de kracht van de zon wordt gedroogd en in de loop der jaren op natuurlijke wijze fermenteert. Bijzonder opvallend is de donkere kopkleur en de zachte, aardse tonen. De afgewerkte thee wordt in de loop der jaren donkerder, milder en fruitiger. Uit het hart van Yunnan-Simao. Oogst van 2013.
Elke samengeperste cake is ongeveer 100 gram en zit in originele papieren verpakking.
Wat is Pu-erh?
Pu-erh thee, in het Verre Oosten bekend als "zwarte thee", is afkomstig uit de provincie Yunnan in China en is genoemd naar de marktstad waar hij voor het eerst werd ontwikkeld. Pu-erh thee is na-gefermenteerd, wat betekent dat de theebladeren een microbieel fermentatieproces ondergaan nadat ze zijn gedroogd en gerold, waardoor de bladeren donkerder worden en van smaak veranderen. Door dit proces wordt de thee niet alleen beter naarmate hij ouder wordt, zoals een goede wijn, maar veel pu-erhs behouden hun versheid tot wel vijftig jaar! Pu-erh thee kan worden gevonden in samengeperste stenen of in losse blaadjes en kan worden gemaakt van zowel groene als zwarte theebladeren.
Productspecificaties
- Artikelnummer
- 477