Nepal Mist Valley SFTGFOP1 | losse thee kopen
Deze zwarte thee groeit tussen de 1300-1750 meter in de Mist Valley Garden welke gelegen is in de hooglanden van Oost Nepal. Roodachtig bruin blad met veel zilveren tips. Geel rode infusie, aromatisch en bloemig. Lees meer
Nepal Mist Valley SFTGFOP1 losse thee kopen?
Mist Valley Tea ligt in Jitpur, een klein landelijk dorpje in het oosten van Nepal. Vaak omgeven door nevel en mist, heeft Jitpur terecht de bijnaam "Mist Valley" in de regio. Het bedrijf en de theetuin dragen met trots de erfenis Jitpur in hun naam.
Mist Valley Tea werd opgericht door wijlen Asal Bahadur Limbu, een ex-Gurkha majoor die tijdens tweede wereldoorlog voor het Britse leger vocht en zijn zoon Suresh Limbu, die nu de belangrijkste eigenaar van het bedrijf is.
Wat maakt Mist Valley Tea anders dan andere thee producenten? In aanvulling op zijn eigen theetuin, bezit Mist Valley Tea een eigen fabriek voor de verwerking en verpakking van een aantal van de mooiste theeën van Nepal. Het bedrijf produceert momenteel ongeveer 100.000 kilo premium thee in een jaar. En we zijn trots dat ook wij thee van hen mogen verkopen.

Ingrediënten
Oolong theeZetadvies losse thee Nepal Mist Valley SFTGFOP1
Oolong-thee is een theecategorie die een breed scala aan theesoorten omvat. Op dezelfde manier zijn er net zoveel verschillende manieren waarop je Oolong kunt zetten.Hoewel er uiteraard variaties zijn, zijn de belangrijkste manieren om Oolong-thee te zetten: Gong Fu, met een Tea pitcher, cold brewed of gewoon op de makkelijke manier los in een kan met zeefje.
Wat is Oolong?
Oolong is geen zwarte thee en ook geen groene thee; het valt in zijn eigen categorie. Toch kan een oolong uiteindelijk meer kenmerken van zwarte thee of juist meer kenmerken van groene thee krijgen, afhankelijk van de richting die de theemeester inslaat bij het verwerken van de thee.
Oxidatie: Zwarte thee mag tijdens de verwerking volledig oxideren, waardoor de theebladeren hun donkere kleur en rijke moutige aroma krijgen waar ze bekend om staan. Groene thee is nauwelijks geoxideerd, dus de bladeren behouden wat van hun oorspronkelijke groene bladkleur en vers geplukte smaak. Oolongthee valt ergens tussenin en wordt vaak omschreven als een gedeeltelijk geoxideerde thee. Maar oxidatieniveaus in oolong kunnen variëren van 8% tot 80%, afhankelijk van de productiestijl van de theemeester. Daarom neigt het smaakprofiel van sommige oolongs meer naar een verse groene thee (minder geoxideerd) en andere naar een moutige zwarte thee (meer geoxideerd).
Vorm: Oolong-thee wordt traditioneel gerold, gedraaid of gekruld tot strakke balletjes of dunne strengen. Deze technieken zijn afhankelijk van de tradities van de theemeester die de thee zet. Het rollen is een belangrijk aspect van de verwerking van oolong dat het uiterlijk, de kleur en het aroma van de uiteindelijke theebladeren verandert. Afhankelijk van hoe en wanneer de bladeren worden gerold tijdens de verwerking, kan de theemeester op subtiele wijze de hele richting van de uiteindelijke smaak van de thee veranderen.
Artikelcode | 404 |
Thee soort | |
Herkomst | |
Ingrediënten | |
Allergenen | Geen |
Waarschuwing voor gebruik | Geen |
Bewaaradvies | Koel en donker bewaren in een luchtdichte verpakking. |
Verlanglijstje | Sla je favoriete thee op in je verlanglijstje door op het hartje te klikken. Vanuit je verlanglijstje kun je zo opnieuw bestellen. Maak hiervoor wel eerst een account aan. |