Nepal Jun Chiyabari Himalayan Pine Green | losse thee kopen
Jun Chiyabari is een kleine exclusieve theetuin in de oostelijke Himalaya-regio van Nepal, rond de heuvels van Hile in het district Dhankuta. Jun Chiyabari staat bekend om zijn bijzondere thee. Lees meer
Nepal Jun Chiyabari Himalayan Pine Green losse thee kopen?
Deze bijzondere thee komt uit de Jun Chiyabari theetuin, opgericht in 2001. De theetuin is gelegen in het oosten van Nepal en produceert zeer zorgvuldig en voorzichtig superieure groene thee. De twee oprichters van Jun Chiyabari kwamen met het idee van het opzetten van een eigen plantage na het bijwonen van een school reünie van de "berg Hermon School", waarvan de sfeer en de locatie, omgeven door theetuinen, hen sterk geïnspireerd en beïnvloed heeft.
Nepal produceert thee die enigszins gerelateerd zijn aan de Darjeeling thee in haar uiterlijk, de geur en de fruitige smaak.
Ook al produceert de Jun Chiyabari enkel biologische thee, mogen wij deze niet als biologisch verkopen. Dat heeft met name te maken met de kosten van het certificeren van elke soort thee. We hebben gelukkig naast deze thee ook een biologische variant.
Ingrediënten
Groene thee
Zetadvies losse thee Nepal Jun Chiyabari Himalayan Pine Green
Hoe je losse groene thee zet is geheel een persoonlijke voorkeur. Je kunt het los in een pot doen, met of zonder filter. Ook kun je een filter gebruiken in je kopje of mok. De exclusievere soorten zijn uitermate geschikt om met een Gaiwan of Gong Fu style te drinken.

Wat is groene thee?
Het verbaast veel mensen die nog niet bekend zijn met (losse) thee om te horen dat groene thee en zwarte thee van exact dezelfde plantensoort afkomstig zijn: Camellia sinensis.
Het is uiteindelijk de variëteit aan theeplant en hoe de theebladeren worden verwerkt die bepalen hoe groene thee ‘groen’ en zwarte thee ‘zwart’ wordt.
Voor groene thee worden de theebladeren geoogst van de Camellia sinensis-plant en vervolgens snel verwarmd - door pannen of stomen - en gedroogd om te voorkomen dat er te veel oxidatie optreedt. Door oxidatie worden de groene bladeren bruin en verandert hun vers geplukte smaak.
Een goed gezette losse groene thee is meestal groen, geel of lichtbruin van kleur en het smaakprofiel kan variëren van grasachtig en geroosterd (pan-gebakken) tot plantaardig, zoet en zeewierachtig (gestoomd). Als de thee correct wordt gezet, moet de meeste groene thee vrij licht van kleur zijn en slechts licht bitter.
Indien een groene thee echt bitter smaakt, heb je hem of te heet gezet of te lang getrokken.
Artikelcode | 219 |
Thee soort | |
Herkomst | |
Ingrediënten | |
Allergenen | Geen |
Waarschuwing voor gebruik | Geen |
Bewaaradvies | Koel en donker bewaren in een luchtdichte verpakking. |
Verlanglijstje | Sla je favoriete thee op in je verlanglijstje door op het hartje te klikken. Vanuit je verlanglijstje kun je zo opnieuw bestellen. Maak hiervoor wel eerst een account aan. |