• Lorem ipsum

Biologische Japanse Groene Thee kopen

Losse thee drinken is al een smaakervaring, maar voor echte liefhebbers hebben we enkel biologische premium Japanse thee in ons assortiment. Dat is genieten...

€16,90
op voorraad
Matcha Thee Samurai Ceremony Excellent is een van de meest verfijnde kwaliteit Matcha en valt op vanwege zijn karakteristieke Jade groene kleur en haar boterbloem achtige smaak. Lees meer
Matcha Thee Samurai Ceremony Excellent Biologisch
Matcha Thee Samurai Ceremony Excellent is een van de meest verfijnde kwaliteit Matcha en valt op vanwege zijn karakteristieke Jade groene kleur en haar boterbloem achtige smaak.
€16,90
Artikelcode Bio-205
€13,90
op voorraad
Zeldzame schaduw thee, drink de beste en lekkerste groene thee ter wereld! Lees meer
Gyokuro Tokiwa Biologisch
Zeldzame schaduw thee, drink de beste en lekkerste groene thee ter wereld!
€13,90
€13,90
op voorraad
Sencha Uji is een Premium groene thee uit Uji Japan. De thee heeft een zachte smaak en is geproduceerd uit korte, donkere theebladeren. Lees meer
Japan Sencha Uji Premium Biologisch
Sencha Uji is een Premium groene thee uit Uji Japan. De thee heeft een zachte smaak en is geproduceerd uit korte, donkere theebladeren.
€13,90
Artikelcode Bio-207
€17,25
op voorraad
Gyokuro Mikoto is een zeldzame schaduw thee. Met smaragdgroene naalden, frisse licht groene kleur en een zoetachtige smaak. Deze thee is een van de meest fijne overschaduwde variant. Lees meer
Gyokuro Mikoto Biologisch
Gyokuro Mikoto is een zeldzame schaduw thee. Met smaragdgroene naalden, frisse licht groene kleur en een zoetachtige smaak. Deze thee is een van de meest fijne overschaduwde variant.
€17,25
Artikelcode Bio-217
€8,80
op voorraad
Genmaicha is een traditionele Japanse groene thee. De prachtige groene plantaardige smaak, een indicatie van het Japanse stoom proces, wordt gecompenseerd door de nootachtige smaak van de geroosterde en gepofte rijst.  Lees meer
Japan Genmai-cha Biologisch
Genmaicha is een traditionele Japanse groene thee. De prachtige groene plantaardige smaak, een indicatie van het Japanse stoom proces, wordt gecompenseerd door de nootachtige smaak van de geroosterde en gepofte rijst. 
€8,80
Artikelcode Bio-218
€3,75
op voorraad
Bancha De smaak is echt uniek, met een sterke geur van stro en hoewel het wordt beschouwd als de laagste rang van de Japanse groene theet, is het zeer populair als dagelijkse thee in Japan. Lees meer
Japan Bancha Biologisch
Bancha De smaak is echt uniek, met een sterke geur van stro en hoewel het wordt beschouwd als de laagste rang van de Japanse groene theet, is het zeer populair als dagelijkse thee in Japan.
€3,75
€18,25
op voorraad
Deze premium schaduw thee zit qua smaak tussen de Gyokuro en de Sencha in. De smaak van deze thee inspireert je geest. Lees meer
Japan Kabusecha Asuka Biologisch Premium
Deze premium schaduw thee zit qua smaak tussen de Gyokuro en de Sencha in. De smaak van deze thee inspireert je geest.
€18,25
Artikelcode Bio-1106
€25,95
op voorraad
Bio Matcha Blends. Verfrissend anders is deze matcha met een aangenaam kruidige gembernoot en fruitige citroenaccenten. Lees meer
Matcha Ginger Lemon
Bio Matcha Blends. Verfrissend anders is deze matcha met een aangenaam kruidige gembernoot en fruitige citroenaccenten.
€25,95
Artikelcode Bio-1107
€25,95
op voorraad
Bio Matcha Blends. De sterke kruidigheid van kardemom en gember worden gecombineerd tot een verassende chai mix. Lees meer
Matcha spicy chai biologisch
Bio Matcha Blends. De sterke kruidigheid van kardemom en gember worden gecombineerd tot een verassende chai mix.
€25,95
Biologische Japanse Groene Thee kopen

In Japan wordt er enkel groene thee geproduceerd. Hoewel de thee tussen streken onderling wel verschilt van smaak, is het vooral de periode waarin ze theeblaadjes gelukt worden en de productiemethode die zorgen voor de verschillende soorten premium theeën. Japanse thee is van hoge kwaliteit, waardoor de trektijd kort is en het water niet zo heet hoef te zijn.

De meest bekende soorten groene losse thee zijn;
Sicha: betekent 'nieuwe thee' en is gemaakt van de eerste scheut van de plant. 
Sencha: thee geproduceerd van het derde en vierde blad en de meest gedronken thee in Japan.
Bancha: bladeren van de laatste oogst van de premium thee.
Kabusecha: Dit is het blad van de Sencha, maar wordt een paar dagen voor de oogst voor 50 procent afgeschermd van de zon.
Gyokuro: Dit is het blad van de Sencha, maar deze wordt één tot drie weken voor de oogst voor 90 procent afgeschermd van de zon en daarna ontdaan van alle nerven en bladsteeltjes. Het is als het ware een gebroken blad, maar dan van het hoogste niveau. Het wordt vooral gebruikt voor het produceren van Matcha. 
Matcha: de Gyokuro thee die tot poederthee wordt vermalen en vaak bij Japanse theeceremonies wordt gebruikt.

Productieproces Japanse groene thee
 
Het grote verschil in het productieproces tussen Japan en China is dat Japan zijn theeplantages overschaduwd, waardoor de blaadjes langzamer groeien en hierdoor een hogere voedingswaarde en smaak ontwikkelen. Na de pluk worden de bladeren onmiddellijk gestoomd.