Darjeeling FTGFOP1 First Flush Glenburn - De Theeplantage
Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 45,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Darjeeling FTGFOP1 First Flush Glenburn | losse thee kopen

Productomschrijving

Darjeeling FTGFOP1 First Flush Glenburn DJ1

Zwarte thee uit Kurseong, Darjeeling. Een handverwerkte First Flush met groen blad, zilverachtige tips en
een lichte infusie.

Glenburn produceert een uitstekende eerste oogst. De thee krijgt zijn kenmerkende aroma door een zachte oxidatie van de bladeren. Deze first-flush thee inspireert met frisse nootachtige nuances en bloemige tonen, afgerond door het sterke, typische en zeer geliefde Darjeeling-karakter.

Ingrediënten

Zwarte thee*.
*=van biologische oorsprong.

 

Zetadvies Darjeeling FTGFOP1 First Flush Glenburn

In tegenstelling tot andere zwarte theeën, is Darjeeling niet volledig geoxideerd en wordt het erg bitter als je het met kokend water zet. Laat het water dan ook eerst een paar minuten afkoelen. Verschillende soorten Darjeeling-thee vereisen een verschillende zettijd en watertemperatuur. Zet deze First-flush eerder op 90 graden.

 

 
1 volle theelepel
 
90ºC
 
2-3 min

   

Wat is FTGFOP 1?

Drie classificaties worden gebruikt om het type en de stijlen van droge theebladeren te identificeren. De sortering gebeurt op basis van de grootte van het blad, soorten bladeren in de theemix, glans op de bladeren, aroma, smaak en kleur van de thee en andere dergelijke parameters. Een thee wordt beoordeeld om de kwaliteit ervan beter te begrijpen en de economische waarde ervan te beoordelen. De hoogste theesoorten zijn "orange pekoe" (OP), die bestaan uit jonge scheuten, terwijl de laagste worden geïdentificeerd als "fannings" en "dust".

Om de FTGFOP te begrijpen lezen we van rechts naar links.
Startend met FOP, wat staat voor Flowery Orange Pekoe. Met Flowery worden in dit geval de grote theebladeren bedoeld, die doorgaans uit nieuwe scheuten worden geplukt en uit twee bladeren en een knop bestaan.
Voeg nog een letter toe om GFOP te maken, wat staat voor Golden Flowery Orange Pekoe. In dit geval verwijst Golden naar de gouden punt, het einde van de gouden theeknoppen.
En voeg nog een letter toe om te resulteren in TGFOP, wat staat voor Tippy Golden Flowery Orange Pekoe. Hier verwijst Tippy naar de hoeveelheid gouden punten in de thee. Dergelijke thee bevat doorgaans een groot aantal gouden punten.
En eindelijk hebben we FTGFOP bereikt, wat staat voor Finest Tippy Golden Flowery Orange Pekoe. Finest verwijst in dit geval naar het feit dat deze thee echt de beste is. Alleen theeën van uitzonderlijke kwaliteit krijgen deze classificatie.

En de 1 geeft aan dat het ook nog eens extra speciale kwaliteit is!

Productspecificaties

Artikelnummer
321

Reviews

5 / 5Based on 2 reviews
  • 5 / 5
    Gepost door: Monique op 16 mei 2023
    Erg goede kwalitiet
  • 5 / 5
    Gepost door: Martine Van De Van De Walle op 17 december 2022
    lekkere thee
Schrijf je eigen review

Eerder bekeken

Darjeeling FTGFOP1 First Flush Glenburn
Darjeeling FTGFOP1 First Flush Glenburn

First Flush 2022 Darjeeling. Groen...

First Flush 2022 Darjee...

€12,85
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »