- Lorem ipsum
20 Apr 2021
Een verrassend lekkere Java Halimun Jade Oolong thee
Theeproever Anke heeft voor ons de Java Halimun Jade Oolong thee gedronken en deelt haar ervaringen over deze mooie en zachte Oolong.
Lees meer
14 Mar 2019
Wat is Buchu – Het wonderkruid uit de Cape Floral KindomIn Zuid-Afrika wordt buchu al eeuwenlang gebruikt als volksremedie of 'boeraat'. Momenteel wordt dit 'wonderkruid' op de markt gebracht voor een breed scala aan klinische toepassingen, met name als ontstekingsremmend middel. Lees meer
13 Sep 2017
Pu Erh Thee
Pu-Erh-thee doorloopt een speciaal rijpingsproces, fermentatie, waardoor de donkerrode kleur en de krachtige aard-achtige smaak ontstaat. Een Pu-Er thee die in de jaren 60 geproduceerd werd was een groene thee die niet geoxideerd was. Door inwerking van externe bacteriën en gisten fermenteren de theeblaadjes. Deze thee werd gestoomd, en in plakken, tegeltjes of kogeltjes samengeperst. Daarna werd de thee te drogen gelegd en opgeslagen om te rijpen. In die tijd duurde de rijping minstens vijf jaar. Eind jaren 60 en begin jaren 70 werd een nieuw rijpingsproces bedacht om het proces kunstmatig te versnellen. De thee kon hierdoor in een paar maanden drinkbaar gemaakt worden en werd voor de thee-industrie dus sneller verkoopbaar. Tegenwoordig worden beide methoden naast elkaar toegepast, waardoor er zowel ruwe groene thee als rijpe gekookte behandelde thee voorhanden is.
Lees meer