Geschiedenis van de theebloem - De Theeplantage
Snelle verzending
GRATIS verzending boven € 45,-*
Biologisch gecertificeerd
0
0

Door De Theeplantage

Geschiedenis van de theebloem

Wat is een theebloem precies?

De theebloem is in principe een bundeltje die bestaat uit gedroogde, groene theebladeren. Er wordt doorgaans voor gekozen om de knop samen te binden met een katoenen draadje. Vervolgens ontvouwt deze zich tot een prachtige bloem wanneer ze in aanraking komt met heet water. De theebladeren zullen zich vermengen met het hete water wat er voor zorgt dat een heerlijke thee ontstaat met een altijd weer even prachtige bloem. Opvallend detail is ook dat er aan onze theebloemen geen smaak- of geurstoffen zijn toegevoegd. Wanneer je er voor kiest om een theebloem bij ons aan te kopen beschik je dan ook over een 100 procent origineel exemplaar. De theebloem is overigens niet alleen leuk om zelf in huis te halen, ook als cadeau is dit beslist een aanrader!


Hoe een goede, lekkere theebloem bereiden?

Nu je reeds heel wat meer weet over de geschiedenis van de theebloem is het misschien ook wel interessant om even te kijken naar hoe een dergelijke theebloem nu precies moet worden bereid. Dit is eigenlijk zeer eenvoudig. Je neemt 500 ml kokend heet water en doet deze in een theepot. Vervolgens wordt het aangeraden om het water iets af te laten koelen. Doe je er de theebloem meteen in, dan kan dat er namelijk voor zorgen dat deze bitter gaat smaken. Plaats de theebloem in het water en je zal zien dat de knop zich na enige tijd zal ontvouwen tot een prachtige bloem. Na ongeveer 6 tot 8 minuten is de thee klaar om genuttigd te worden. Dit alles maakt duidelijk dat gebruikmaken van een theebloem een werkelijk unieke manier is om thee te maken en te drinken. Vergeet dus die saaie theezakjes maar!


Lust voor oog en mond

We kunnen met recht en rede stellen dat theebloemen een echte lust zijn voor het oog en de mond. Een kopje vers gemaakte thee kan er voor zorgen dat je op heerlijk ontspannende wijze van je dag kan genieten. Hoewel thee dus diverse interessante voordelen met zich meebrengt is het serveren er van niet zo spannend. Om het geheel toch iets aantrekkelijker te maken hebben we er voor gekozen om theebloemen in ons aanbod op te nemen. Deze gedroogde bloemen werden speciaal in het level geroepen om gewoon water om te toveren tot een heerlijke en smaakvolle thee. Het feit dat de theebloem zich bij contact met water ontpopt tot een prachtige exotische bloem is alleen al meer dan voldoende reden om er gebruik van te maken.
 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »